In data de 30.03.2010 la ora 21.30 ma deplasam catre casa cu autoturism personal, dacia 1310. De sub un pod au iesit in galop 2 cai.Cum au aprut dintr-o data in fata unul din cai a intrat direct in mine avariindu-mi masina foarte tare. Am sunat la postul de politie, dar nu mi-a raspuns nimeni. Am intrat in panica fiind accidentat la cap si la maini datorita sticlei din parbriz care s-a spart. Plafonul ajunsese pe parte dreapta aproape la nivelul scaunelor. Aflandu-ma aproape de locul de munca, am dus masina in curtea institutiei. Am luat caii si i-am dus tot acolo si i-am incuiat in curte in speranta ca voi afla ai cui sunt . Noaptea stapanul a venit si si-a luat caii. A doua zi dimineata am mers direct la postul de politie unde am povestit totul. Politia a mers direct la stapanul cailor care in urma cu 2 saptamani primise o amenda tot pe motiv ca si-a lasat animalele pe drumul national si era sa fie accidentati de o masina. Si de data aceasta i s-a intocmit procesul verbal si a recunoscut vina pe care o poarta. Dar s-a deranjat foarte tare ca de ce nu s-a anuntat politia de seara. Dar nefiind victime accidentul poate fi declarat in 24 de ore. Probabil ca a fost soferul sub influenta alcoolului. De la 21.30 seara si pana la 8 dimineata daca soferul ar fi fost beat cum a a sustinut el ar fi trebuit sa iasa macar 0.01, dar a fost 0.00.
In procesul verbal, la sfarsit, scrie cu mana lui ca,,sunt de acord sa platesc contravaloarea reparatiilor la autoturismul ........si semneaza. Autoturismul este avariat 80%. Nu se mai poate face nimic cu el. Dar acum nu vrea sa mai fie dusa masina la service. Cere sa il actionam in instanta ca va castiga. De la politie ni s-a dat acel act prin care trebuie sa mergem cu masina la reparat. Cat putem astepta sa il actionam in instanta? Ce termen avem.? Ca in 30 de zile trebuie dusa masina, dar ca sa il actionez in judecata am voie sa depasesc cele 30 de zile?
La Tirgu Secuiesc am depasit limita de viteza, in localitate, 68 h. La 200 de m, un politist pe partea dreapta intinde mana pentru a ma opri,dar eu nu am oprit crezand ca face semn sa il iau. Nu avea vesta, nici altceva care sa faca dovada ca face circulatie. Stiu ca un politist trebuie sa stea in mijlocul drumului ptr a face circulatie, iar cand te opreste iti face semn din mijlocul drumului cu mana stanga sa opresti pe dreapta. El a facut semn cu dreapta sa opresc, unde? Pe sens contrar?
Deci nu am oprit. Dupa un timp ma trezesc cu un echipaj de politie in spate. Trag pe dreapta si in urma discutiilor cu politistul mi se ridica permisul. El justifica statul pe partea dreapta astfel:,,Pentru siguranta noastra nu mai stam pe mijlocul drumului"=D>S-a terminat. Mi-a dat procesul verbal in care scria ca, cond. auto nu a observat semnele politistului. Nu am semnat procesul verbal ca nu mi s-a cerut.
Si nici nu am stiut ptr ca nu am mai avut ocazii de genul acesta. fara a face obiectii ca nu-mi sta in fire am plecat, zicand,,Asta este" Acum urmeaza ceva dur: dupa 2 saptamani primesc un plic de la Targul Secuiesc cu copia procesului verbal, proces verbal cu aceeasi serie si numar ca cel primit de la politist, dar care avea in plus o semnatura la martor si dupa propozitia in care scria ca nu am observat semnalul politistului era adaugat si ceva de genul: ,,conducatorul auto a refuzat sa semneze procesul verbal" Cum e posibil? Asta e fals in acte, in primul rand, iar in al doilea rand singurii martori au fost sora si familia ei, dar nu a semnat niciunul. Astept un raspuns, dar cred ca trebuie sa il dau in judecata. a fost greseala lui sa trimita acel plic cu copia dupa procesul verbal modificat dupa incident. Multumesc si sper sa ma indrumati cat mai repede ce sa fac cu domnul militian.