avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier provocat de un cal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier provocat de un cal

In data de 30.03.2010 la ora 21.30 ma deplasam catre casa cu autoturism personal, dacia 1310. De sub un pod au iesit in galop 2 cai.Cum au aprut dintr-o data in fata unul din cai a intrat direct in mine avariindu-mi masina foarte tare. Am sunat la postul de politie, dar nu mi-a raspuns nimeni. Am intrat in panica fiind accidentat la cap si la maini datorita sticlei din parbriz care s-a spart. Plafonul ajunsese pe parte dreapta aproape la nivelul scaunelor. Aflandu-ma aproape de locul de munca, am dus masina in curtea institutiei. Am luat caii si i-am dus tot acolo si i-am incuiat in curte in speranta ca voi afla ai cui sunt . Noaptea stapanul a venit si si-a luat caii. A doua zi dimineata am mers direct la postul de politie unde am povestit totul. Politia a mers direct la stapanul cailor care in urma cu 2 saptamani primise o amenda tot pe motiv ca si-a lasat animalele pe drumul national si era sa fie accidentati de o masina. Si de data aceasta i s-a intocmit procesul verbal si a recunoscut vina pe care o poarta. Dar s-a deranjat foarte tare ca de ce nu s-a anuntat politia de seara. Dar nefiind victime accidentul poate fi declarat in 24 de ore. Probabil ca a fost soferul sub influenta alcoolului. De la 21.30 seara si pana la 8 dimineata daca soferul ar fi fost beat cum a a sustinut el ar fi trebuit sa iasa macar 0.01, dar a fost 0.00.
In procesul verbal, la sfarsit, scrie cu mana lui ca,,sunt de acord sa platesc contravaloarea reparatiilor la autoturismul ........si semneaza. Autoturismul este avariat 80%. Nu se mai poate face nimic cu el. Dar acum nu vrea sa mai fie dusa masina la service. Cere sa il actionam in instanta ca va castiga. De la politie ni s-a dat acel act prin care trebuie sa mergem cu masina la reparat. Cat putem astepta sa il actionam in instanta? Ce termen avem.? Ca in 30 de zile trebuie dusa masina, dar ca sa il actionez in judecata am voie sa depasesc cele 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 06:37, 8 Aprilie 2010
in memoria fiecarui mobil se inregistreaza apelurile efectuate si daca dvs nu ati sters, puteti sa le aratati politistilor ca dvs ati sunat dar ei nu au raspuns. acum nu va ramane decat sa cereti prin instanta desfasuratorul de la compania de telefonie la care sunteti abonat.
dvs o sa trebuiasca sa faceti o actiune in pretentii ca sa va reparati paguba. cereti daune de 2000-3000eur bani cu care sa va puteti achizitiona un nou autoturism.

av. m.vasilescu
In mod normal,trebuia sa telefonati la 112 si atunci politistii de la post erau anuntati unde se gaseau.
Singura posibilitate este sa il actionati in judecata ,in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.pe proprietarul cailor,urmand sa dovediti actiunea cu probatorii,cu acte(inclusiv procesul verbal, in copie,al politiei),interogatoriu,martori si expertiza tehnica de evaluare a avariilor suferite de autoturism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autovehicul avariat fiind parcat 11Marius 11Marius Bună ziua,în urmă cu câteva luni mașina mea era parcată pe podișca din fața casei,locuința fiind intr-o zonă rurală pe DN73D.la ora 06:10 ... (vezi toată discuția)
Termen limita de depunere a plangerii in cazul unui accident rutier? maharvey maharvey pe data de 05.12.2008 am avut un accident soldat cu avarierea ambelor masini. pana la aceasta data politia nu a stabilit nimic. in cate zile pot depne ... (vezi toată discuția)
Dauna auto ainginer ainginer Buna ziua Am si eu o nelamurire, poate gasesc una din partea dvs Am avut un accident, urmat de un dosar penal, accident din care a rezultat avarierea unui nr ... (vezi toată discuția)