Buna seara.
O prietena de-a mea are o problema si nu stiu ce sfat sa-i dau. Asa ca apelez la dvs.
Joi seara, pe un drum national din jud. Arges, masina politiei rutiere a lovit o vaca, proprietatea mamei prietenei mele. Vaca a rupt funia cu care era legata si a iesit in strada, unde a provocat accidentul. In urma impactului, vaca nu a avut de suferit dar masina politiei a iesit destul de sifonata. La momentul accidentului sa intocmit un proces verbal prin care mama prietenei mele a fost amendata pt nesupravegherea bovinei, dar nu au fost mentionate si daunele autoturismului.
Autoturismul are nr de inmatriculare cu MAI.
Astazi, eu impreuna cu prietena mea, am fost la sediul politiei judetene, unde am vazut autoturismul avariat si am discutat cu seful parcului auto al politiei judetene.
Am fost sfatuiti sa acceptam achitarea integrala a facturii de reparatie a autoturismului, cu emiterea facturii de reparatie pe numele mamei prietenei mele si inminarea unei copii a facturii catre politie pt stingerea debitului. Altfel o sa fie actionata in judecata, de politie, pt recuperarea prejudiciului, proces care se va desfasura la Bucuresti.
Intrebarea mea este daca este corecta cererea sefului parcului auto?
Masina politiei nu are asigurare CASCO? Daca da, de ce nu se repara autoturismul pe CASCO?
In caz de proces de ce se va judeca la Bucuresti?
Ce sanse are mama prietenei sa cistige procesul? Forta majora poate fi invocata?
Faptul ca nu au fost mentionate daunele autoturismului in pv de sanctionare a mamei prietenei mele poate fi un atuu la proces? De unde stim ca masina pe care am vazut-o astazi nu a suferit alte avarii anterioare sau ulterioare accidentului?
Va multumesc.
In mod normal procesul se judeca la domiciliul paratului, adica la instanta de domiciliu a mamei prietenei dvs. Nu se stie de ce au zis dansii asa, poate si sa va sperie.
Proprietarul are obligatia de a supraveghea animalul. Forta majora ar fi insemnat ca s-a intamplat un cutremur ceva si vaca a iesit din tarc. Altfel, nu aveti sanse cu aceasta aparare.
Pentru a proba ca sunt avarii anterioare sau ulterioare, cat si care este un cost just al reparatiei, puteti solicita in instanta o expertiza tehnica.
Eu, in locul dvs, as consulta un avocat. E adevarat ca vaca apartine mamei prietenei si pentru ca nu era supravegheata a primit pedeapsa cuvenita... DAR domnii politisti, singurii care aveau si permis de a conduce pe drumuri publice, trebuiau sa fie atenti la trafic. De unde stiti dvs ca nu erau sub influenta bauturilor alcoolice? Atata timp cat vaca nu era nebuna si nu a intrat singura in masina politiei, parerea mea e ca soferul e singurul vinovat.
Daca era un copil, tot mama prietenei platea dauna? Despre ce vorbim?
Sunt foarte multe nereguli in acest caz.
Repet, consultati un avocat!!