avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ACCIDENT RUTIER CU VICTIME
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ACCIDENT RUTIER CU VICTIME

Buna ziua!
In urma cu 10 zile am avut un accident rutier. Sotul meu a fost gasit vinovat de producerea accidentului in urma caruia o masina a fost avariata si in care se aflau 3 persoane care au fost transportate la spital insa care au suferit rani minore, doar una dintre ele necesitand supraveghere medicala pentru 24 ore. S-a intocmit un dosar la politia Alba Iulia, deoarece pe raza jud Alba s-a produs accidentul, iar sotului meu i s-a retinut permisul auto, insa i s-a eliberat o adeverinta care ii permite sa circule doar pe teritoriul tarii timp de 15 zile cu posibilitatea de a prelungii aceasta perioada. Persoana a carei masina a fost avariata nu pretinde daune morale sau alte daune, insa pretinde sa ii inlocuim autoturismul avariat cu un autoturism nou, deoarece asiguratorul nu i-a acordat dauna totala. Ceea ce eu nu inteleg este faptul ca acesta s-a indreptat catre asiguratorul lui, masina avand asigurare RCA si CASCO. Masina sotului meu are asigurare RCA, FULL CASCO, iar in momentul producerii accidentului acesta era in timpul serviciului, fiind sofer pe o autoutilitara.
Intrebarea mea este: suntem obligati sa ii inlocuim masina persoanei vatamate si care ar putea fi optiunile pe care le-am avea ?? In cazul unui proces imi puteti spune daca exista sanse ca acesta sa se desfasoare la bucuresti deoarece partea vatamata este din bucuresti??
Va multumesc anticipat
Inlocuirea masinii este o pretentie "obraznica", chiar daca sunt victime nevinovate.Avand CASCO, are dreptul de a apela la aceasta polita, asiguratorul lui urmand a-si recupera dauna platita de la cel al dv. (RCA)
Nu exista prevederi legale pentru "inlocuire" ci numai reparatie(in limita valorii calculate a autovehiculului la data accidentului), sau despagubire in bani , pentru 75% din valoare calculata.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
nucu$, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs., insa nu inteleg daca cei 75 % sau reparatia masinii trebuie suportata direct de catre noi??
Nimic nu trebuie sa suportati. Daca asiguratorul nu i-a dat dauna totala, inseamna ca ii repara masina.

Cam cum se calculeaza o dauna totala. cazul, o dacie 1310
Valoare de nou:3500euro.
Se scade 85% coeficient de uzura (se calculeaza in functie de vechimea masinii, teoretic si de starea ei, dar practic mai putin, de la 10 ani incolo e maxim)
Din cei 15 la suta care raman, am primit 75% cash si epava in loc de restul 25%.

daca reparatia costa mai putin decat ce ar trebui sa plateasca asiguratorul in caz de dauna totala, evident, vor repara masina.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
Eduard Ciprian Slai,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)