Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : amiabila, hartiile care trebuiau incheiate la agentii constatatori, am dat RCA-ul partii iar eu, imi repar masina pe CASCO. Partea vatamata(nu au fost vatamari corporale), ma anunta ca asiguratorul meu, [EDITAT], i-a spus azi, ca dauna este mai mare decat ce ofera asiguratorul( sau suma asigurata), si ca restul de bani sa-mi fie ceruti,iar in cazul in care nu ii dau sa ma dea in judecata pentru recuperare. Polita mea de asigurare RCA spune ca limita de despagubire pentru pagube materiale este de 150.000 euro. Masina partii vatamate este o Dacie 1310, model 2001, a mea o Dacie Nova 2002. Devizul meu de reparatie, am aflat ca este de 3600 lei. Intrebarile ar fi: pot fi eu actionata in instanta de catre celalalt, sau trebuie sa atacam asiguratorul caruia eu ii platesc de ani buni RCA si CASCO ? polita mea de RCA nu asigura repararea vatamatului cu o valoare egala, sa zicem, ca si la masina mea, eu platind pentru polita mea RCA, trimestial 143 lei iar suma asigurata este de 750000 euro, fata de CASCO 8143 lei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
Adrian Tudor , Consultant asigurari
17:25, 18 Iunie 2011