avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare AUTO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare AUTO

am facut ASIGURARE AUTO OBLIGATORIE la masina.......
daca eu am lovit pe cineva, am recunoscut vina i-am dat asigurarea, cel lovit poate sa ma de-a in judecata ca nu-i convine firma de asigurare.... ca nu-i da baniii, ca nu-i repara masina.... etc motive.......

deci ma poate da in judecata si eu desi cu ASIGURARE la masina sa-i repar din banii mei masina.........


mersi
Cel mai recent răspuns: Eduard Ciprian Slai , 14:51, 8 Februarie 2011
El poate sa introduca in instanta orice actiune doreste. Intrebarea este daca va avea sanse de castig o astfel de actiune? Evident ca nu. Atat vreme cat aveti asigurare R.C.A. pentru despagubiri el se poate indrepta cu actiune in pretentii impotriva asiguratorului dvs. R.C.A. potrivit art.54 din L.136/1995, dvs. urmand a fi citat in acest proces in calitate de intervenient fortat.
Poate sa introduca actiunea, dar sanse de a castiga nu prea sunt, dumneavoastra fiind acoperit prin simplul fapt ca aveti un RCA la un asigurator autorizat CSA
Actiune poate introduce dar sanse de castig chiar nu sunt atata timp cat la data evenimentului detineati o polita RCA valabila.Daca va cheama in instanta , la randul dv chemati in solidar firma de asigurari la care sunteti asigurat RCA. Si de aici inainte este treaba asiguratorului cum va raspunde pt neonorarea obligattilor sale fata de eveniment.
Totusi am auzit si destule cauze in care posesorul RCA a fost obligat sa mai plateasca suplimentar.

Caz ipotetic: Accident cu o dacie 1310, asiguratorul da dauna totala, suma de 10 milioane.
Proprietarul prefera sa o plateasca si cheltuieste 30 de milioane.
Cine plateste diferenta de 20 de milioane?
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Eduard Ciprian Slai,
Depinde de judecator si de avocatul dvs.
1. Daca ceatteanul pagubit a primit un raspuns negativ de la asiguratorul dvs. si el in consecinta si-a reparat auto cu 30 mil , este indreptatit la despagubire totala.

2. daca se arata cu o expertiza judiciara ca auto intradevar valoreaza 10 si el a cheltuit 30 pt reparatie, cu rea credinta, atunci e foarte posibil sa se respinga cererea formulata de pagubit.

Alte discuții în legătură

Asiguratorul nu vrea sa plateasa addelyn addelyn Buna ziua!! Anul trecut...cred ca in data de 15.11.2011 tocmai ce am iesit de pe strada pe drumul national, depasesc o masina (dacia 1300) care mergea cu 35 ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare falsa nerecunoscuta de asigurator cosmin25 cosmin25 Buna ziua, Saptamana trecuta am lovit usor o masina in spate. I am dat asigurarea pagubitului, iar la 2 zile m-au sunat de la societate de asigurare ca polita ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de dauna totala auto dorinamanci dorinamanci Am fost victima unui accident auto in urma caruia masina mea a suferit daune majore. Societatea de asigurari considera ca se incadreaza la daune totale. Este ... (vezi toată discuția)