pe data de 05.12.2008 am avut un accident soldat cu avarierea ambelor masini. pana la aceasta data politia nu a stabilit nimic. in cate zile pot depne plangerea pt distrugere?
plangerea penala prealabila poate fi introdusa de partea vatamata, in termen de 2 luni de la data la care a cunoscut sau a putut cunoaste pe faptuitor.
Fac precizarea ca va puteti adresa agentilor de politie in vederea identificarii faptuitorului .
Plangerea prealabila pentru savarsirea infractiunii de distrugere se face la organul de cercetare penala in decursul a 2 luni de la data de cand se cunoaste faptuitorul. In speta, pana pe 04.02.2009.
va multumesc mult pentru raspunsuri.
totusi politistul mi-a spus ca nu trebuie facuta nici o plangere.
mai am o intrebare. daca politia il declara vinovat pe celelalt sofer (adica pe cel care mi-a avariat masina) nu ar trebui ca ploitia sa-mi dea copia dupa RCA-ul lui (presupunand ca el a dus copia la politie)? politistul mi-a zis ca nu poate sa-mi dea asigurarea fara acordul lui (spun asta deoarece ala nu recunoaste ca el e vinovat)
va multumesc
Daca a fost un accident rutier cu avarierea autoturismului dumneavoastra, presupun ca si cu avarierea celuilalt autoturism implicat, vi s-a eliberat dovada de reparatie?