avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen limita de depunere a plangerii in cazul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen limita de depunere a plangerii in cazul unui accident rutier?

pe data de 05.12.2008 am avut un accident soldat cu avarierea ambelor masini. pana la aceasta data politia nu a stabilit nimic. in cate zile pot depne plangerea pt distrugere?
Cel mai recent răspuns: maharvey , utilizator 13:26, 3 Ianuarie 2009
plangerea penala prealabila poate fi introdusa de partea vatamata, in termen de 2 luni de la data la care a cunoscut sau a putut cunoaste pe faptuitor.
Fac precizarea ca va puteti adresa agentilor de politie in vederea identificarii faptuitorului .
Plangerea prealabila pentru savarsirea infractiunii de distrugere se face la organul de cercetare penala in decursul a 2 luni de la data de cand se cunoaste faptuitorul. In speta, pana pe 04.02.2009.
va multumesc mult pentru raspunsuri.
totusi politistul mi-a spus ca nu trebuie facuta nici o plangere.
mai am o intrebare. daca politia il declara vinovat pe celelalt sofer (adica pe cel care mi-a avariat masina) nu ar trebui ca ploitia sa-mi dea copia dupa RCA-ul lui (presupunand ca el a dus copia la politie)? politistul mi-a zis ca nu poate sa-mi dea asigurarea fara acordul lui (spun asta deoarece ala nu recunoaste ca el e vinovat)
va multumesc
Daca a fost un accident rutier cu avarierea autoturismului dumneavoastra, presupun ca si cu avarierea celuilalt autoturism implicat, vi s-a eliberat dovada de reparatie?
nu mi s-a eliberat dovada de reparatie

Alte discuții în legătură

Care este termenul limita de lege in care trebuie sa imi repar avariile auto? Dntz_dntza Dntz_dntza Am o problema: azi m-a oprit o domnisoara de la politia rutiera si mi-a cerut actele la control printre care si autorizatia de reparatie pentru bara de pe fata ... (vezi toată discuția)
Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)