avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen limita de depunere a plangerii in cazul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen limita de depunere a plangerii in cazul unui accident rutier?

pe data de 05.12.2008 am avut un accident soldat cu avarierea ambelor masini. pana la aceasta data politia nu a stabilit nimic. in cate zile pot depne plangerea pt distrugere?
Cel mai recent răspuns: maharvey , utilizator 13:26, 3 Ianuarie 2009
Si dumneavoastra ce faceti? Circulati asa cu masina sau este asa de avariata si nu puteti circula cu ea.
Este obligatia agentului de politie care constata un accident sa elibereze dovada de reparatie. Nici un service auto nu va primeste masina fara dovada de reparatie.
Tot nu inteleg, a trecut aproape o luna si nu se stie cine este vinovat?
In momentul in care a fost constatat accidentul agentul constatator avea obligatia sa intocmeasca un proces-verbal de contraventie si sa elibereze autorizatie de reparatie pentru ambele masini sau sa mentioneze in cuprisul precesului verbal " tine loc de autorizatie de reparatie".
cu masina nu pot circula pentru ca este avariata destul de tare. asta nu inteleg nici eu. de ce nu sa stabilit un vinovat inca. soferul celuilalt autoturism implicat nici macar nu a fost la politie sa dea declaratie sau sa depuna actele(copii) masinii. politistul mi-a spus ca dosarul intocmit de ei a fost trimis la procuratura si acuma sa astept sa vina dosarul de acolo. el a mai spus ca daca vreau imi poate da autorizatie de reparatie, dar nu-mi convine sa imi repar masina pe banii mei stiind ca sunt nevinovat (ceea ce a recunoscut si politistul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul limita de lege in care trebuie sa imi repar avariile auto? Dntz_dntza Dntz_dntza Am o problema: azi m-a oprit o domnisoara de la politia rutiera si mi-a cerut actele la control printre care si autorizatia de reparatie pentru bara de pe fata ... (vezi toată discuția)
Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)