avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

La Tirgu Secuiesc am depasit limita de viteza, in localitate, 68 h. La 200 de m, un politist pe partea dreapta intinde mana pentru a ma opri,dar eu nu am oprit crezand ca face semn sa il iau. Nu avea vesta, nici altceva care sa faca dovada ca face circulatie. Stiu ca un politist trebuie sa stea in mijlocul drumului ptr a face circulatie, iar cand te opreste iti face semn din mijlocul drumului cu mana stanga sa opresti pe dreapta. El a facut semn cu dreapta sa opresc, unde? Pe sens contrar?
Deci nu am oprit. Dupa un timp ma trezesc cu un echipaj de politie in spate. Trag pe dreapta si in urma discutiilor cu politistul mi se ridica permisul. El justifica statul pe partea dreapta astfel:,,Pentru siguranta noastra nu mai stam pe mijlocul drumului"=D>S-a terminat. Mi-a dat procesul verbal in care scria ca, cond. auto nu a observat semnele politistului. Nu am semnat procesul verbal ca nu mi s-a cerut.
Si nici nu am stiut ptr ca nu am mai avut ocazii de genul acesta. fara a face obiectii ca nu-mi sta in fire am plecat, zicand,,Asta este" Acum urmeaza ceva dur: dupa 2 saptamani primesc un plic de la Targul Secuiesc cu copia procesului verbal, proces verbal cu aceeasi serie si numar ca cel primit de la politist, dar care avea in plus o semnatura la martor si dupa propozitia in care scria ca nu am observat semnalul politistului era adaugat si ceva de genul: ,,conducatorul auto a refuzat sa semneze procesul verbal" Cum e posibil? Asta e fals in acte, in primul rand, iar in al doilea rand singurii martori au fost sora si familia ei, dar nu a semnat niciunul. Astept un raspuns, dar cred ca trebuie sa il dau in judecata. a fost greseala lui sa trimita acel plic cu copia dupa procesul verbal modificat dupa incident. Multumesc si sper sa ma indrumati cat mai repede ce sa fac cu domnul militian.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:19, 31 Octombrie 2009
Buna ziua !
Contestati procesul verbal in instanta. Pentru a avea castig de cauza este necesar sa solicitati proba cu acte( cele doua procese verbale), cu martori( ar fi bine sa aveti 2 ), interogatoriul agentului constatator si martorului care a semnat procesul verbal.
Aveti grija sa faceti contestatia in termenul legal de 15 zile de la comunicare.
Pentru mai multe informatii, ma puteti contacta si prin mesaj privat .
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotestatie proces verbal goodboy goodboy buna ziua.in urma cu 2 zile ma intorceam cu socrul meu de la timisoara spre onesti,in brasov mai exact pe la lunca calneacului in timp ce mergeam in coloana ... (vezi toată discuția)
Amenda+permis suspendat pt. 30 de zile raluk_2_1 raluk_2_1 Buna ziua, In speranta ca o sa ma puteti ajuta cu un raspuns, doresc sa va povestesc problema mea... Intr-o sambata seara,pe un drum in afara localitatii, am ... (vezi toată discuția)
Cred ca am fost abuzat de politia romana adrian_tiganila adrian_tiganila buna seara,astazi 16.12.2012 am vrut sa vizitez targul de animale de la Calugareni,intrarea in targ cu auto se face prin doua puncte,prima intrare era f ... (vezi toată discuția)