avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cotestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cotestatie proces verbal

buna ziua.in urma cu 2 zile ma intorceam cu socrul meu de la timisoara spre onesti,in brasov mai exact pe la lunca calneacului in timp ce mergeam in coloana un agenat de politie mi-a facut semn initial cu paleta reflectorizanta sa opresc.apoi cand eram am trecut pe langa dansul mi-a zis"opreste baa aici!!"am oprit am dat geamul jos si am asteptat sa aflu motivul pentru care am fost oprit.am dat geamul jos,agentul imi cere actele,ii le dau apoi pleaca la masina de politie si se intoarce cu un proces verbal si imi zice ca nu mergeam fara sa am farurile aprinse.i-am zis ca vin de la timisoara si este imposibil ca farurile sa nu fie aprinse dar din cauza faptului ca am oprit motorul,masina fiind prevazuta cu aprinderea farurillor la pornirea motorului normal ca erau stinse.i-am explicat,am incercat sa vb elegant iar dansul ca un cioban imi zice ca scuzele astea sunt expirate.mi-a zis sa semnez dar am refuzat moment in care a luat foc si mi-a zis ca opreste un martor.M-am dat jos impreuna cu socrul meu l-am lasat sa opreasca un martor si i-am spus sa-mi restituie actele.A oprit pe un tanar cu o masina mai rabla si i-a explicat el ce vrea sa faca iar tanarul i-a zis ca nu se pune martor.la trecut strada la noi iar eu i-am solicitat restituirea actelor pe motiv ca motivul pt care am fost oprit nu este plauzibil.Martorul a spus din nou ca nu semneaza nimic,agentul mi-a dat actele cu mentiunea"eu sunt agent".m-am suit in masina,am notat nr de imatriculare atat al masinii de politie cat si a martorului si am plecat.probabil imi va trimite procesul verbal acasa.Dupa cum au decurs lucrurile cred ca era la "agatat"pe acolo,masina pe care o conduceam e o masina cumparata noua proprietar fiind socrul meu care se afla in masina cu mine.Cum pot proceda in cazul in care primesc procesul verbal acasa,il pot contesta?pot formula o plangere in care sa anexez si declaratia scrisa a socrului meu si datele de indentificare a martorului oprit in prezenta noastra.El de fapt nu a semnat nimic cand eram noi acolo.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:45, 14 Aprilie 2010
Buna ziua.
Deocamdata nu aveti un proces verbal de contraventie intocmit la care sa ne putem referi dandu-va sfaturi pertinente.
Asteptati sa primiti un astfel de act dupa care ne expuneti ceea ce este stipulat in interiorul acestuia ca sa va putem ajuta la o eventuala contestatie.
Sa speram ca dl.politist a renuntat la intocmirea acelui act.
Cu respect,Alexa...
Bineinteles ca puteti contesta in instanta un proces-verbal de constatare a unei contraventii incheiat de agentul constatator, dupa ce acesta va va fi comunicat. Contestarea se face in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatorie, conform prevederilor OG 2/2001 privind contraventiile (legea comuna in materie), dar si a prevederilor Codului Rutier, daca este cazul. Reveniti dupa primirea procesului-verbal, pentru a putea constata si legalitatea intocmirii lui sub aspectul formei si al datelor absolut necesare pentru valabilitatea acestuia sub aspectul mentionat.
in cazul in care nu semnez pt confirmarea de primire in 30 zile ce se poate intampla??
apelati la un avocat in cazul PV in max 15 zile depuneti contestatia !
pe langa asta aveti martori ca respectivul " militian " a avut comportamentul abuziv si pt asta puteti incepe proceduri de judecata.... cheltuielile nu sunt ff mari doar ca sunt de durata atata tot si puteti solicita daune morale ( politaiul acela va fi sanctionat la randul lui pt actele de vitejie ) macar s-o invata minte cum e cu chipiul shi bastonul....
tine-ti minte ! agentul in momentul in care va opreste are obligatiile date de legislatia in vigoare ......urmatoarele :
sa va salute,(buna ziua ....etc), sa se prezinte (sunt agent ....bla bla ), sa se legitimeze ( in caz contrar ii puteti solicita aceasta ), sa va comunice motivul pt care ati fost oprit, sa va solicite documentele ,in caz de sanctiune sa va comunice sanctiunea si sa va intocmeasca proc. vb ..... in oricare din momente NU ARE VOIE ! sa vorbeasca cu "tu" sau "bai" sau "mah" sau sa aiba comportament abuziv !!!!! daca aveti martor il puteti frige de nu se vede!!!!! de asemenea orice gresala corectura sau neconcordanta cu realitatea "daca dovediti" din procesul vb atrage da la sine anularea acestuia deci anularea sanctiunii !!!!
ieri in jurul orelor 20 baiatul meu in varsta de 8 ani a gasit desfacut si aruncat pe scari un plic in care se afla procesul verbal de contraventie.pe plic nu este trecut la destinatar sau in alta parte numele meu asa ca m-am dus la politia municipilui( care era trecut la destinatar) pt a cere lamuriri.acolo mi-a spus ca un coleg care raspunde cu livrarea proceselor verbale ar fi trecut sa il lase si sa fiu multumit ca la aruncat pe scari si nu mi la lipit pe usa cu super glue ca altfel aveam de taiat usa sa pot avea proces verbal sa-l contest.In porcesul verbal scrie ca am condus pe DN11 km 13 fara a folosi luminile pe timp de zi urmand inca doua cuvinte indescifrabile apoi european E574.Ceea ce ma enerveaza ca acest DN11 si E574 e mai mult un drum de tara,tot gaurit pe care l-au dat exemplu la tv de strada in care pe hartie s-au bagat milioane de euro si pe care culmea ti se cere rovinieta.Pe proces mai scrie ca nu recunosc fapta si refuz sa semnez iar desupra este trecu cu litere mari numele martorului martor care in prezenta mea nu a semnat sau eu nu am fost intrebat in prezenta lui daca semnez sau nu.In prezenta mea martorul a spus ca nu semneaza nimic moment in care eu am insistat sa-mi inapoieze actele dupa care am plecat.ce au facut si semnat dupa ce am plecat nu stiu.la toate aste a fost martor socrul meu care este si proprietarul masinii.Recunosc ca am facut eforturi impreuna cu sotia mea sa descifram scrisul domnului agent.Ma puteti ajuta cu o formulare a constestatiei.Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contestatie pv de circulatie GVS GVS Buna ziua, M-am deplasat pe timp de noapte pe un pod unde circulatia era doar pe sens unic din motivul afaltarii. Nu am facut ocol de drum accidentat de ... (vezi toată discuția)
Politia romana BeF BeF Salut. Ieri am fost oprit in trafic de catre un echipaj al politiei rutiere.Domnul politist ma opreste si nici macar nu se legitimeaza ci imi spune \"Ce ... (vezi toată discuția)
Amenda acte gasite dupa scrierea pv davidiri davidiri Am fost oprit de un agent de politie pentru un control de rutina, mi s-au cerut actele masinii , i-am dat politistului buletinul urmand ca restul actelor sa le ... (vezi toată discuția)