avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia Romana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia Romana

Salut.

Ieri am fost oprit in trafic de catre un echipaj al politiei rutiere.Domnul politist ma opreste si nici macar nu se legitimeaza ci imi spune "Ce faci ma nu mai vezi?" dupa care imi cere actele la control. Zis si facut il le dau el imi opreste talonul si imi spune ca : "Am sa iti opresc talonul ca ai rotile uzate si nici nu o sa-l mai vezi" . Se duce tipul la masina ii da o amena colegului meu deoarece acesta circula fara casca (tin sa precizez ca , conduceam un moped) iar apoi ma cheama pe mine si imi spune "semnezi procesul verbal" iar eu il intreb "pentru ce sa semnez" el imi spune " Iti dau amenda pentru k ai mers cu farurile stinse " dar eu am mers cu ele pe poziti chiar si in momentul in care m-a oprit acestea ereau pe pozitii deoarece m-am obisnuit sa merg cu ele asa... in fine nu am vrut sa semnez procesul verbal iar acesta pleca cu talonul ... Este acesta un abuz? ce imi sugerati sa fac :(?
Cel mai recent răspuns: BeF , utilizator 17:41, 27 Iunie 2009
Lipseste ceva din relatarea dvs. Sunt neconcordante,asa ca va rog ,fiti mai explicit.:)
Deci un politist m-a oprit , acesta nu s-a legitimat cerandu-mi actele . I-am dat actele iar acesta imi opreste talonul spunandu-mi k roata pe spate a mopedului pe care il conduceam este uzata. Acesta se duce in masina scrie un proces verbal pe care ma pune sa il semnez. Bineinteles ca nu l-am semnat deoarece in proces era trecuta o afirmatie cu totul si cu totul falsa cum , ca asi fi condus cu farurile stinse... farurile mele fiind aprinse non-stop... acesta ia un cetatean de pe strada si il pune sa semneze drept martor... apoi politistul pleaca fara nici o explicatie...:|
Puteti contesta procesul verbal.
Il pot contesta de la 15 zile de la primire sau la 15 zile de la intocmirea acestuia... Si ce sanse am sa castig?
termenul este de 15 zile de la comunicare. daca v-a fost inmanat cumva dupa intocmire, de la acea data, daca il veti primi prin posta , de la data primirii.

Alte discuții în legătură

Cotestatie proces verbal goodboy goodboy buna ziua.in urma cu 2 zile ma intorceam cu socrul meu de la timisoara spre onesti,in brasov mai exact pe la lunca calneacului in timp ce mergeam in coloana ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de poliția rutieră pe nedrept. cum pot dovedi că eram în regulă? alintutza88 alintutza88 Buna dimineata.Aseara la ora 11 seara,plecand de la job,undeva in localitate,m-a oprit un echipaj de politie,dupa ce s-a prezentat mi-a cerut actele,i le-am ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui politist - abuz in serviciu? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua. As dori si eu sa stiu cum as putea si unde, formula o plangere impotriva unui agent de politie. Duminica 26 sept. 2010, in jurul orei 16. ma ... (vezi toată discuția)