avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat de poliția rutieră pe nedrept. Cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat de poliția rutieră pe nedrept. Cum pot dovedi că eram în regulă?

Buna dimineata.Aseara la ora 11 seara,plecand de la job,undeva in localitate,m-a oprit un echipaj de politie,dupa ce s-a prezentat mi-a cerut actele,i le-am dat chiar daca nu era necesar din cauza pandemiei,tocmai pentru a evita un scandal,si mi-a dat actele masini si mi-a spus pe un ton ridicat ca de ce merg pe poziti,eu fiind pe faza scurta,(in gandul meu am crezur ca s-a ars un bec si de aia zice ca sunt pe poziti),el insista sa dau pe poziti,am dat pe toate etapele,faza lunga,faza scurta si pozitie dar foarte rapid,m-a intrebat daca imi apare in bord ca sunt pe poziti,eu i-am zis ca nu-mi arata ca sunt pe poziti,imi arata ca sunt pe faza scurta,i-am aratat faza lunga si faza scurta din bord,a plecat cu actele mele si a venit dupa 5 minute cu un proces verbal si i-am spus ca semnez dar vreau sa vad si eu defectiunea,cand m-am dat jos a recunoscut ca farurile sunt ok,si i-am spus ca nu am facut nimic diferit ca asa erau si cand m-a oprit,atunci s-a enervat si a zis ca anuleaza procesul ala verbal si ca imi da o amenda mai mare,dar s-a urcat in masina si a plecat,nu mi-a dat sa semnez nimic,nici exemplarul de pv.Daca imi vine amenda acasa cum pot demonstra ca eram in regula,el nu trebuie sa dovedeasca cumva ca nu mergeau farurile,mai era un politist cu el,putea el sa semneze ca martor,ce trebuie sa fac sau cum pot dovedi ca eram in regula?
Cel mai recent răspuns: Andrei19955 , utilizator 12:52, 23 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martor nu poate fi colegul politist. Era bine sa fi facut in prezenta lui un filmulet (cu telefonul) cu functionarea luminilor. Vedeti ce scrie in PV , daca va mai vine. Angajati-va un avocat bun, dvs,. nu terbuie sa dovediti ca nu va functionau farurile pe faza scurta, este treaba celui care face astfel de afirmatii sa probeze asa ceva. Pentru ca e mai complicata formularea juridica in acest caz, contactati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
latka, utilizator
Alta varianta nu ar fi?Ma gandesc ca ma costa onorariul cat amenda.
Nu exista. Jumatate din minimul amenzii e mai mic decat onorariul. Pe de alta parte se poate cere prin plangerea contraventionala sa vi se achite cheltuielile de judecata.. Sau, mai exista varianta ca sa va judecati fara avocat, va costa doar 20 RON. Alegeti.
~ Conținut șters la cerere ~
Poți face contestație în instanță în termen de 15 zile de la primirea p.v., dar în instanță dv trebuie să dovediți că aveți dreptate, nu polițistul, polițistul nu vine personal in instanță cu un reprezentant al IPJ! Referitor la martor, acesta va găsi o persoană oarecare de pe strada (așa se procedează la noi) care va semna că dvs nu ați dorit să semnați, nu că a văzut că nu vă funcționează farurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia romana BeF BeF Salut. Ieri am fost oprit in trafic de catre un echipaj al politiei rutiere.Domnul politist ma opreste si nici macar nu se legitimeaza ci imi spune \"Ce ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se retina talonul masinii pentru un bec ars? cristi_123 cristi_123 Am depasit masina politiei logan nou mcv ,care se deplasa in afara localitatii,pe un drum judetean si circula ostentativ cu aproximativ 40 km/ora.Dupa ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)