avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere impotriva unui politist - abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere impotriva unui politist - abuz in serviciu?

Buna ziua. As dori si eu sa stiu cum as putea si unde, formula o plangere impotriva unui agent de politie. Duminica 26 sept. 2010, in jurul orei 16. ma intorceam cu masina impreuna cu prietena si inca 2 persoane mature de la Manastirea Prislop - jud. Hunedoara, spre casa - la Cluj. La iesire din localitatea Aiud, ma opreste un echipaj de politie - circulatie, se prezinta si cere actele. Ii intind actele TOATE.Se uita prin ele, apoi intreaba de buletin. Instinctiv ii spun ca nu-l am la mine. El zice instantaneu ca trebuie sa-mi dea amenda ca nu am buletinul. Scot si buletinul, il dau apoi ma intreaba de rovineta. Aceasta era impreuna cu toate actele dar el nu stia probabil sa o identifice. A trebuit sa pun degetul pe ea sa o vada. Vazand ca nu ma poate prinde cu nimic, viteza era regulamentara, a pretins ca nu aveam luminile de intalnire aprinse. I-am raspuns ca nu se poate si ca le aveam aprinse. Le-am stins doar cand am oprit in parcare la cererea lui. A tinut mortis ca nu aveam farurile aprinse, in ciuda faptului ca nu avea nici o dovada care sa ma incrimineze iar eu aveam 3 martori in masina care confirmau faptul ca le aveam aprinse. A mers la masina si a stat mai mult de 15 minute pt a face un proces verbal, intre timp probabil astepta ceva. Vazand ca nu ma deplasez la ”negocieri”, a scris procesul v. si s-a intors. Am refuzat sa semnez avand in vedere ca acuzatia era falsa. Al doilea agent a oprit in spatele meu un conducator auto cu o autoutilitara care avea probleme (intr-adevar) cu un far. Acesta a mers la el la masina, a facut ”donatia” iar apoi cand se pregatea sa plece a fost pus sa semneze ca martor. Acesta a semnat si a plecat. Cu toate ca avea probleme la sistemul de lumini, acestuia nu i-a facut proces verbal, normal fiind sa urmeze imediat dupa P.V. emis pe numele meu. Cand i-am cerut sa se prezinte din nou in vederea depunerii unei contestatii a refuzat, zicand ca s-a prezentat o data si nu e obligat. Am mers dupa el la masina pana am reusit sa vad ecusonul marcat cu numele si functia. Colegul lui statea si se uita mirat la ce se intampla. Am toate datele necesare. As vrea sa cer dreptate, poate mai exista cineva in tara asta care inca nu e corupt. Vreau sa-l fac sa recunoasca cel putin ca a gresit si binenteles sa contest amenda. Unde ma pot adresa, dar sa fiu si ascultat pentru ca e cam greu de crezut ca politistii intre ei sa initieze o ancheta. As putea sa-l dau in judecata pentru abuz in serviciu? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 19:20, 27 Septembrie 2010
Eu zic sa incepeti prin a face plingere la contraventie ,care o veti cistiga tinind cont ca aveti 3 martori. In opinia mea ar trebuii sa solicitati instantei si audierea soferului autoutilitarei ,asa ca sa-l purtati pe drumuri putin, iar daca nu se prezinta solicitati instantei emiterea unui mandat de aducere. Musai nu renuntati si SOLICITATI cheltuielile de judecata in acest scop solicitati bonuri sa facturi pentru toate cheltuielile facute pentru purtarea procesului.
Mai mult tinind cont de hotarirea CEDO in cazul Anghel contra Romaniei sarcina probei revine agentului constatator ,el trebuie sa dovedeasca ca nu aveati farurile aprinse,aceasta hotarire este tot mai des aplicata de instantele noastre.
Pentru abuzul in serviciu faceti o plingere la parchet.
In termen de 15 zile de la comunicare,contestati PV la judecatoria responsabila zonei unde a fost constatat si consemnata contarventia
In contestatie solicitati ca sa se probeze in conditiile legii aspectele sesizate referitoare la lumini
Am uitat sa precizez ca respectivul preces verbal nu mi-a fost inmanat. Pot face contestatia si fara el? Multumesc mult pentru raspunsuri.
As putea cere si despagubiri in afara de cheltuielile de judecata? Sau cel putin sa fie demis. :)
Legal ,urmeaza sa primiti PV prin posta
La contestatie anexati copia acestuia
In contestatia impotriva PV de constatare si consemnare a contraventiei puteti solicita strict anularea PV
Daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile pentru a proba acuzele impotriva agentului constatator,sunteti liberul arbitru sa formulati plangere separata in instanta,dar ...analizati cu responsabilitate daca se justifica consumul nervos,timpul ,efortul financiar

Alte discuții în legătură

Comportare abuziva a politistului. plangere contraventionala monica.a monica.a Buna seara! Circulam pe un dn in localitate si un echipaj de politie ne opreste. Agentul de prezinta doar dupa ce am insistat de 2-3 ori. Nu-mi spune ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati sa formulez plangerea impotriva unui proces verbal de contraventie titisor33 titisor33 Ieri mai exact pe data de 10-05 -2012 in jurul orei 14,la iesirea din Targul Mures spre Reghin,la ultima curba spre Selgros, in fata mea erau ... (vezi toată discuția)
Va invitam sa postati Admin Admin Amenzi de circulatie, procese verbale de contraventie, suspendarea sau retinerea permisului de conducere, accidente de circulatie, despagubiri, asigurari, ... (vezi toată discuția)