avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog sa ma ajutati sa formulez plangerea impotriva ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog sa ma ajutati sa formulez plangerea impotriva unui proces verbal de contraventie

Ieri mai exact pe data de 10-05 -2012 in jurul orei 14,la iesirea din Targul Mures spre Reghin,la ultima curba spre Selgros, in fata mea erau doua masini care intentionau sa faca la dreapta. Vazand intentia lor si vazand ca este linie continua dar din dreptul lor incepe linia discontinuua pe sensul meu de mers si asigurandu-ma ca nu incearca sa ma depaseasca nici o masina din spate si in acelasi timp m-am asigurat ca nu vine nici o masina din fata, am efectuat acea depasire in cea mai mare siguranta.
Cu toate acestea in urma cu trei masini era o masina de politie rurala si culmea a aprins girofarul si m-a oprit la un kilometru mai incolo cerandu-mi actele si acuzandu-ma ca am depasit pe linia dubla continuua. Desi i-am explicat ca nu am depasit pe linia dubla continua ci pe linia continua si linia intrerupta pe sensul meu de mers,deoarece era vizibilitate maxima(cel putin 1 kilometru) si nu am pus in pericol nici un alt participant la trafic,acel politist de la politia rurala al comunei Gornesti mi-a luat actele si mi-a cerut sa il urmez la postul de politie mentionat mau sus, unde ajuns acolo, impreuna cu un alt politist (precizez ca era in slapi in tricou si in pantaloni scurti)care precizez ca nici macar nu arata ca un politist dar care ii arata la care articol din lege sa ma pedepseasca.(precizez ca se contraziceau reciproc pe ce articol sa ma sanctioneze) (parca erau Cascadorii Risului) de nu se intelegeau deloc.Pana la urma au ajuns la un consens si m-au sanctionat cu 4 puncte amenda si retinerea permisului pentru 30 de zile. Mentionez ca pe drumul de la iesirea din orasul Tg Mures de unde m-au oprit si pana in Comuna Gornesti (sunt aproximativ 20 km) unde am fost obligat sa ii urmez ,acel politist nu avea aprinse luminile de intalnire intrucat circula pe E587 si mai grav nu purta nici macar centura de siguranta..
In momentul in care am incercat sa ii conving ca nu au dreptate si ca fac un abuz intrucat nu au nici o dovada nici macar filmata si ca le voi demonstra ca au gresit si ca i-am filmat (fara luminile de intalnire aprinse si fara centura) urmand sa ii prezint D-lui Inspector Sef de Politie al Municipiului TG Mures au devenit foarte agresivi si m-au amenintat ca imi pun catusele si ca voi sta cel putin o noapte la ei in arest.Mai mentionez ca am refuzat sa semnez acel proces verbal
In speranta ca putem erdica acei politisti incompetenti!!!! Va rog foarte mult sa ma ajutati sa formulez acea contestatie la acel proces-verbal si sa imi spuneti in cat timp il pot depune si unde?(va intreb deoarece nu m-am mai intimpinat cu asa ceva) Precizare: Sunt din Iasi si sunt constient ca procesul va fi la Tg Mures.Dar pentru dreptatea mea ma duc oriunde
Cel mai recent răspuns: skiro , utilizator 22:39, 7 Iunie 2012
Plangerea contravventionala impotriva PV se poate depune in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Model de plangere gasiti pe site ;il personalizati cu aspectele si circumstantele favorabile dvs
Procesul verbal o sa-l primiti la domiciliu.
De atunci aveti 15 zile sa-l contestati.
Pana atunci nu aveti ce sa faceti.
Sunt anumite conditii de forma si continut ale procesului verbal astfel incat pana nu-l aveti in fata nu stiti ce "vicii" contine acesta.
Cititi si legislatia in domeniu, in principal OG 2/2002, in special cazurile de nulitate.
din cate stiu purtarea centurii de circulatie de catre agentii de politie nu ar fi obligatorie. nepurtarea centurilor si ca nu aprins luminile de intalnire pe un drum european, fapte pe care spuneti ca le puteti demostra ptr ca ati filmat cu telefonul nu vor influenta cu nimic procesul. nu vreau sa va dezamagesc dar daca nu ati avut un martor nu veti avea castig de cauza. trebuie sa asteptati pv si apoi sa actionati in functie de ce scrie acolo. atentie, nu au voie sa puna martor pe celalalt agent de politie iar daca este pus altcineva ca martor ca nu ati vrut sa semnati pv-ul trebuia sa fiti de fata cand semna acel martor pv-ul. daca sunteti din alt judet puteti trimite plangerea prin posta cu confirmare de primire si puteti solicita judecarea in lipsa . cat despre cei doi indivizi asa-zis politisti puteti face o sesizare la conducerea IPJ Tg Mures si poate in baza filmarii sa se ia vreo masura administrativa dar slabe sanse.
stimati avocati totusi(chiar daca mi-a ridicat permisul in comuna gornesti am depus acea plingere la judecatoria iasi si mi-a acceptat-o
credeti ca se poate judeca la iasi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 de zile? ionutinfo ionutinfo Buna seara! In seara de 01/02/16 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie, la cererea agentului am prezentat carnet de conducere, asigurare etc. Mi ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui politist - abuz in serviciu? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua. As dori si eu sa stiu cum as putea si unde, formula o plangere impotriva unui agent de politie. Duminica 26 sept. 2010, in jurul orei 16. ma ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru ca nu purtam centura de siguranta b_mario77 b_mario77 buna ziua!am luat acum o ora amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.adevarul e ca nu am purtat o...dar,cand am observat agentul de politie adica cam ... (vezi toată discuția)