avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 30 de zile?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 30 de zile?

Buna seara!
In seara de 01/02/16 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie, la cererea agentului am prezentat carnet de conducere, asigurare etc.
Mi s-a adus la cunostinta ca circulam cu farurile stinse, cea ce era probabil stiind ca aveam un defect la întrerupătorul de lumini dar unu îmi dădusem seama ca erau stinse. Deci am recunoscut faptul ca nu aveam farurule aprinse!
Agentul a insinuat apoi ca nu purtam centura la care io ii arat ca defapt o port, dansu răspunzând ca am pus centura in acel moment .. Cea ce nu este adevărat.
In continuare agentul s-a retras la mașina sa ..sa întocmească procesul verbal, intorsanduse după ceva timp..10-15 min ..imi înapoiază toate documentele cerute mai devreme si ma informează ca sunt sancționat pentru ca circulam cu farurile stinse si nu purtam centura.
Ii confirm ca nu aveam farurile aprinse si ca accept amenda dar nu o pot semna deoarece centura o purtam. Repezit agentul isi ia la revedere pe ton brusc zicându-mi ca o sa îmi trimită amenda prin posta. asta in timp ce pleca...( tin sa menționez ca toată scena asta a fost filmata) ..imediat ce a plecat am coborat jos din mașina.. si am filmat mașina politiei ..la care imediat din masina coboara o colega a dansului ..împreuna cu el repezindu-ma sa ma bage in mașina de politie.. nereușind bine înțeles deoarece refuzam sa intru chiar daca am fost luat d eun brat si împins cat mai tare sa intru ..tot nu am intrat si ii filmam in continuare. cred ca asta e si motivul pentru care au încetat sa insiste sa ma bage in mașina de politie.
După toate astea agentul începe sa caute motive pentru alta sancțiune.. aducandu-mi aminte ca nu am voie sa cobor din mașina.
Aducându-io si io la randul meu aminte ca îmi dăduse înapoi toate documentele si își luase la revedere, deci aveam tot dreptul sa îmi dau jos centura si sa cobor in sfârșit din mașina.
Mi s-a cerut sa deschid portbagajul sa verifice daca am la bord triunghi reflectorizant, extinctor si trusa medicala, din toate aveam doar triunghiul doar 1 din 2. Inițial nu am vrut sa deschid portbagajul deoarece nu vroia nici ma car sa se legitimeze..zicându-mi ca s-a legitimat deja.. deși io nu îmi aduc aminte sa fi facut asta.
Imediat m-a avertizat ca voi fi sancționat si pentru lipsa celor 3 obiecte de mai sus.
Astăzi 09/02/2016 am primit 2 proces-uri verbale prin posta.

1° proces verbal unde aplica art. 108/c/4 OUG 195/2002
art. 108/a/3 OUG 195/2002
10 puncte amenda 840+210 = 1.050 lei
6 puncte penalizare

2° proces verbal unde aplica art. 100/3/f OUG 195/2002

5 puncte amenda 525 lei
Suspendarea permisului de conducere va fi 30 zile. ( de ce ) ?

Este corect tot cea ce sa întâmplat oare..aș dori sa contest aceste proces-uri verbale , am șanse sa se termine cu bine?.
Țin sa precizez ca aveam in dreapta mea pe cineva deci era martor.

Salutari sper într-un răspuns cat mai concret ..va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: ionutinfo , utilizator 23:14, 9 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat pentru ca nu purtam centura de siguranta b_mario77 b_mario77 buna ziua!am luat acum o ora amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.adevarul e ca nu am purtat o...dar,cand am observat agentul de politie adica cam ... (vezi toată discuția)
Va invitam sa postati Admin Admin Amenzi de circulatie, procese verbale de contraventie, suspendarea sau retinerea permisului de conducere, accidente de circulatie, despagubiri, asigurari, ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)