avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda acte gasite dupa scrierea PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda acte gasite dupa scrierea PV

Am fost oprit de un agent de politie pentru un control de rutina, mi s-au cerut actele masinii , i-am dat politistului buletinul urmand ca restul actelor sa le caut mai bine moment in care mi s-a spus sa astept la masina. Agentul de politie a venit la masina unde ma aflam mi-a spus ca a verificat rca-ul si celelalte documente pe statie ca este in ordine doar ca ma va amenda cu 510 ron cu motivul ca nu le detin asupra mea ,intrebandu-ma daca doresc sa semnez procesul verbal i-am spus ca imi caut actele ca trebuie sa le gasesc. La scurt timp am gasit portofelul cu toate documentele i-am spus agentului sa le verifice dar el mi-a spus ca e prea tarziu....ducandu-se la 100 m departare la o masina oprita langa cea a politiei in care se aflau doua cunostinte ale agentului si unul dintre cele persoane a fost pus sa semneze ca martor desi iam aratat actele si ca semneaza ca martor fals...Tin sa mentionez ca in masina mea se mai aflau inca 2 persoane ...cum as putea anula aceasta amenda ???
SI CARE ESTE TERMENUL MAXIM CARE TREBUIE SA IMI FIE TRIMISA?

Cel mai recent răspuns: davidiri , utilizator 21:46, 6 Aprilie 2014
Daca detineti motive intemeiate sau martori,puteti formula plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Deci nu ai semnat procesul nu?...da la mentiuni i-ai spus sa scrie faptul ca ai prezentat actele dupa scrierea procesului verbal?...amenda se anuleaza la judecatorie, trebuie sa depui contestatie in 15 zile de la data din care il vei primi. Ai toate sansele sa anulezi amenda, dar nu ar strica si o sesizare la adresa politistului depusa la brigada de care apartine.
Cand i-am cerut timp sa le caut a luat un prieten care vb cu colegul sau la masina politiei si doar l-a pus sa semneze ...am cautat dupa 2 3 minute stand in acelasi loc am asteptat sa termine de verificat o masina m-am dus sa ii arat actele , mi-a zis ca deja s-a semnat de catre un martor si nu mai scrie nimic la mentiuni spunandu-mi sec: LA REVEDERE
Dupa parerea mea trebuie sa contestati pv in instanta si in plus as face si un memoriu impotriva agentului la comandantul politiiei in care mentionati inclusiv ca aveti martori ca ati prezentat actele. Nu ii va cadea bine deloc. Nu stiu cum de nu invata acesti agenti sa fie oameni, cum de altfel sunt colegi de-ai lor.
daca nu aveam cei 2 martori in masina nici macar nu ma gandeam sa mai fac contestatie....totusi sunt 510 lei...deocamdata astept procesul verbal prin posta

Alte discuții în legătură

Contestare amenda davidiri davidiri ieri 19 martie 2014 am primit o amenda ptr lipsa documente desi le-am gasit cu intarziere dupa scrierea amenzii, Care este timpul maxim care trebuie sa primesc ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara proces verbal BMA BMA am un prieten care a a patit o urmatoarea faza: a fost oprit de politie pe motiv ca nu a oprit la trecerea de pietoni. pe trecere nu erau pietoni deci nu avea ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)