Am fost oprit de un agent de politie pentru un control de rutina, mi s-au cerut actele masinii , i-am dat politistului buletinul urmand ca restul actelor sa le caut mai bine moment in care mi s-a spus sa astept la masina. Agentul de politie a venit la masina unde ma aflam mi-a spus ca a verificat rca-ul si celelalte documente pe statie ca este in ordine doar ca ma va amenda cu 510 ron cu motivul ca nu le detin asupra mea ,intrebandu-ma daca doresc sa semnez procesul verbal i-am spus ca imi caut actele ca trebuie sa le gasesc. La scurt timp am gasit portofelul cu toate documentele i-am spus agentului sa le verifice dar el mi-a spus ca e prea tarziu....ducandu-se la 100 m departare la o masina oprita langa cea a politiei in care se aflau doua cunostinte ale agentului si unul dintre cele persoane a fost pus sa semneze ca martor desi iam aratat actele si ca semneaza ca martor fals...Tin sa mentionez ca in masina mea se mai aflau inca 2 persoane ...cum as putea anula aceasta amenda ???
SI CARE ESTE TERMENUL MAXIM CARE TREBUIE SA IMI FIE TRIMISA?
In astfel de situatii, politistii-militieni recurg la tot felul de mijloace josnice pentru a va impiedica sa contestati procesul verbal, de exemplu: va este pus in cutia postala (dupa implinirea termenului de 15 zile in care puteti face plangere contraventionala) fara nicio dovada a comunicarii (plic stampilat de posta sau recipisa) sau intocmesc un proces verbal fictiv de afisare la domiciuliul contravenientului iar dvs nu mai primiti niciodata p-v.
Sfatul meu este sa mergeti la biroul rutier care v-a amendat si sa solicitati (in scris) eliberarea unei copii a procesului verbal, pe care sa fie specificata data eliberarii.
cele 15 zile de contestare incep din momentul unei comunicari
1) prin posta ( trebuie trimisa dintr-un judet in altul)
2) prin afisare o trimite politia bucuresti la politia ialomita ( asa ca prin afisare nu poate influenta ca sa nu imi fie trimisa).Apreciez intentia...daca in o luna de zile nu ajunge ma voi duce sa o cer
Am primit procesul verbal prin posta, iar la rubrica descrierii faptei agentul a scris : posesorul auto cu nr .... nu a prezentat permisul auto...desi eu initial ii dadusem buletinul apoi in timp ce scria amenda i-am dat si restul de acte inclusiv permisul, trebuia sa scrie ca nu i-am dat nici un act , s-a rezumat scurt la lipsa permisului si atat . o idee de cum il pot contesta ?
cel mai bine vorbeste cu un avocat...pe mine m-a costat 400 lei plus tva si s-a ocupat de tot. In termen de 15 zile de cand ai primit prin posta procesul verbal trebuie depus dosarul la judecatorie deci trebuie sa te incadrez in acest timp.
am doar o amenda in suma de 510 lei platibila 255 ron in 48 ore fara permis ridicat, nu cred ca e o varianta sa platesc 400 500 lei un avocat , doar daca ar vrea sa fie platit dupa ce se castiga procesul , mai bn il scriu singur
Contestare amenda
davidiri
ieri 19 martie 2014 am primit o amenda ptr lipsa documente desi le-am gasit cu intarziere dupa scrierea amenzii, Care este timpul maxim care trebuie sa primesc ... (vezi toată discuția)