avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis fara proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis fara proces verbal

am un prieten care a a patit o urmatoarea faza:
a fost oprit de politie pe motiv ca nu a oprit la trecerea de pietoni. pe trecere nu erau pietoni deci nu avea de ce sa opreasca. in masina mai erau 3 persoane. i-a spus politistului sa treaca la obiectii ca nu este de acord cu fapta deoarece pe trecere nu se aflau pietoni si are 3 martori in masina. si a semnat doar acolo la obiectii. i-a luat permisul, si i-a dat dovada pe 15 zile, dar nu i-a dat un exemplar de proces verbal. i-a spus ca pentru ca nu semneaza si in partea cealalta nu ii poate da un exemplar de proces si il va primi prin posta acasa. asta s-a intamplat vineri. acum vrea sa mearga la judecatorie sa depuna contestatie dar nu are proces verbal. ce e de facut ? era normal sa nu-i dea un exemplar de proces verbal ? cum poate contesta procesul daca nu-l are?
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
BMA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:23, 27 Octombrie 2008
Nu pooate formula contestatie fara proces verbal, insa poate sa incerce sa ataseze o copie de pe dovada, in care se face mentiune despre procesul verbal, aratind ca il va depune ulterior respectiv cind ii va fi comunicqat.Este necesar acest lucru intrucit pe baza unui certificat de grefa de la judecatorie ca are contestatie inregistrata sa isi recapete permisul. Daca nu reuseste trebuie sa mearga la sectia de politie unde este agentul constatator, in audienta la comandant si sa solicite procesul verbal pe care a precizat ca il contesta intrucit pot trece mai mult de 15 zile pina ii parvine si nu mai poate circula.
Comunicarea procesului verbal se va face prin posta, cel mai probabil cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Temenul de 15 zile, de depunere a plangerii, curge de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis ContSters61466 ContSters61466 Am o mare dilema, astazi 09.07. am fost oprit pe Sos Stefan cel Mare de catre un politist pe un scuter deoarece nu am acordat prioritate de trecere la un ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie. Vasileghe Vasileghe Buna ziua. In cursul zilei de ieri am fost oprit de politie si sanctionat cu 4 puncte de penalizare si suspendarea permisului pe 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)
Permisul se suspenda chiar la nup ? sabin cj sabin cj O ruda a fost implicat intr/un accident in zona trecerii pentru pietoni. Indicatorul de presemnalizare (rosu) era cazut, indicatorul albastru era o cutie cu ... (vezi toată discuția)