avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare PV contraventie.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare PV contraventie.

Buna ziua.

In cursul zilei de ieri am fost oprit de politie si sanctionat cu 4 puncte de penalizare si suspendarea permisului pe 30 de zile pentru neacordare de prioritate. Din punctul meu de vedere este o sanctiune abuziva, pietonii erau pe marginea strazii,langa trecere, nu se aflau pe carosabil, dar din punctul de vedere al agentului nu am acordat prioritate de trecere pietonilor.

Intrebarea mea este cum procedez pentru a contesta procesul verbal? Se poate depunde plangerea si prin posta? Este nevoie de prezenta mea fizica?
Cel mai recent răspuns: Vasileghe , utilizator 14:55, 8 Iunie 2019
Buna ziua,
Contestatia se depune si prin posta in termenul legal de 15 zile dar la termen e bine sa fiti si dumneavoastra prezent sau avocatul.
In contestatie va trebui sa indicati si probele pe care va bazati: martori, fotografii, etc, ce credeti dumneavoastra.
Problema pentru mine este timpul, sunt destul de ocupat, avocat nu am, plus ca nu am nici dovezi, dar totusi doresc sa incerc.
Daca fac contestatie nu trebuie sa vina si politia cu dovezi, sa-mi dovedeasca vinovatia?
Mi se pare absurd ca dintr-o coloana de cinci, sase masini sa fiu oprit si acuzat ca nu am dat prioritate pietonilor de pe trotuar, poate admirau masinile, cine stie.
Dosarul ce trebuie sa contina si in atentia cui il trimit?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Contestatia se depune si prin posta in termenul legal de 15 zile dar la termen e bine sa fiti si dumneavoastra prezent sau avocatul.
In contestatie va trebui sa indicati si probele pe care va bazati: martori, fotografii, etc, ce credeti dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis (pieton pe trotuar) tibi_gy tibi_gy Salut Mi-a fost retinut permisul pentru ca am trecut pe o trecere de pietoni in dreptul careia, pe trotuar (cam la 1 metru de marginea drumului) se afla o ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie rutiera dynoviorel dynoviorel buna ziua. in urma cu 3 zile am fost oprit si sanctionat de catre politia Prahova ,circuland pe dn1,pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)