avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Activitate mauela

Activitate mauela

Răspuns la discuția Evacuarea unui imobil
Si nu i-a dovedit nimic. De fapt nu a aratat decat un contract de subinchiriere altceva nimic, doar vorbe.
Răspuns la discuția Evacuarea unui imobil
Deci Y are un contract de subinchiriere de la X. ( nu mai spun ca e un fel de sicana fiindca societatile apartin unui tata si unui fiu). Doar ca acel contract de subinchiriere este contrar contractului de inchiriere. Si acu stau si ma gandesc ca daca introduc actiune pentru anularea contractului de subinchiriere pana se termina procesul, SC Y poate inchiria unei alte societati, asta ca o sicana juridica. In fapt SC X nu a plecat de acolo, tot ea i-si desfasoara activitatea. Ceea ce ma mira este ca executorul a crezut toate chestiile astea doar fiindca i s-a aratat un contract de subinchiriere antedatat si a precizat in p-v ca SC X este evacuata si ca acolo se afla SC Y, iar el nu are nici un titlu executoriu impotriva lui SC Y si acu o i-au de la capat cu SC Y. Ce plangere penala sa fac? Ce infractiune ar putea constitui?
Răspuns la discuția Act vanzare - cumparare
Ce prevede contractul ala de vanzare cumparare? Virarea sumei de bani, contravaloarea apartamentului, urma sa se faca intr-un cont comun sau conturi separate? S-a prevazut undeva cum urma sa fie impartit pretul intre sora si frate? In cazul in care nu era prevazut modul de impartire al pretului se presupune ca se imparte egal intre cei doi. Daca pretul a fost virat intr-un cont comun si fratele a scos intreaga suma fara sa ii dea nimic surorii, poate fi dat in judecata pentru suma de bani care ii corespundea ei, daca el nu are nici un just titlu pentru suma respectiva. Poate intruni si elementele constitutive ale infractiunii de furt sau inselaciune, depinde foarte mult de ceea ce s-a semnat si ce s-a intamplat..... In cel mai rau caz poti apela la instanta pe motivul imbogatirii fara justa cauza.
Buna! Am si eu o intrebare privind executarea silita - evacuare imobil. Ce se poate face in urmatorul caz:
Proprietarul a inchiriat spatiul unei SC X. Contractul de inchiriere a expirat, deci nu a fost prelungit. Sc X a fost somata sa evacueze spatiul. Din moment ce evacuarea nu a putut fi realizata pe cale amiabila s-a ajuns la instanta de judecata care prin incheiere pronuntata a dispus evacuarea spatiului. Acu vine intortocheala.... Executorul judecatoresc a descins la fata locului, deci in imobilul respectiv pentru a evacua SC X, dar in momentul in care a inceput executarea la fata locului se aflau 2 persoane si anume: administratorul SC X si administratorul altei SC Y. Administratorul SC X a declarat ca societatea lui nu poate fi evacuata fiindca aceasta nu mai functioneaza aici de 9 luni, si ca acum aici functioneaza aici SC Y in baza unui contract de subinchiriere.( desi conf. contract de inchiriere dintre proprietar si SC X se interzicea subinchirierea) Avand in vedere acestea executorul a declarat evacuata prin p-v SC X dar proprietarul tot n-a intrat in posesia spatiului fiindca acolo se afla SC Y. Mentionez ca SC Y nu are declarat la Reg. Comertului punct de lucru la aceasta adresa si nici alte autorizatii necesare desfasurarii activitatii. Intrebarea mea ar fi ce e de facut ? Dau in judecata SC Y? Daca SC Y incheie, intre timp, alt contract de subinchiriere cu SC Z ? .......?