avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare - cumparare

Sa va aduc la cunostinta un caz :
Un frate si o sora decid sa vanda un apartament primit mostenire de la parintii lor.
La intocmirea actului de vanzare cumparare fratele i-a spus surorii sa semneze ca dupa aia merge impreuna cu ea si cumparatorul la banca sa faca transferul banilor.....Imediat dupa semnare a "intervenit ceva",si fratele a trebuit sa plece urgent !!!
Dupa o saptamana sora nu numai ca nu a mai vazut nici un ban,nici in mana nici in cont,mai mult fratele i-a ras in nas spunind: ce sa iti fac sora mea daca semnezi ca primarul ! El,fratele a incasat toti banii !
Ce se mai poate face acum ?
Cel mai recent răspuns: mauela , utilizator 10:35, 25 Aprilie 2007
dat in judecata pentru pretentii, si cum a semnat actul autentic daca acesta se face in fata notarului public???? poate a fost un antecontract.....?
A semnat in fata notarului, dupa care mergeau la banca cu cumparatorul sa le dea banii...
Ce prevede contractul ala de vanzare cumparare? Virarea sumei de bani, contravaloarea apartamentului, urma sa se faca intr-un cont comun sau conturi separate? S-a prevazut undeva cum urma sa fie impartit pretul intre sora si frate? In cazul in care nu era prevazut modul de impartire al pretului se presupune ca se imparte egal intre cei doi. Daca pretul a fost virat intr-un cont comun si fratele a scos intreaga suma fara sa ii dea nimic surorii, poate fi dat in judecata pentru suma de bani care ii corespundea ei, daca el nu are nici un just titlu pentru suma respectiva. Poate intruni si elementele constitutive ale infractiunii de furt sau inselaciune, depinde foarte mult de ceea ce s-a semnat si ce s-a intamplat..... In cel mai rau caz poti apela la instanta pe motivul imbogatirii fara justa cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un apartament cu bani de la sora mea. e adevărat că nu se poate vinde fără acordul ei și că are dreptul la toți banii din vânzare? Eduard Obogeanu Eduard Obogeanu S\'a cumparat un apartament, pe numele meu...dar cu banii trimisi de sora mea, online prin card bancar din Franta in Romania. S\'a trebuit sa se faca plata ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare prima casa mihaiu mihaiu Buna ... seara Sunt coproprietar ( impreuna cu inca 3 frati ) la un apartament - casa parinteasca, care este in curs de a se vinde prin programul \\" prima ... (vezi toată discuția)
Precontract imobil IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua , soțul meu a dat avansul pentru un ap. nou care va fi dat in utilizare in luna August anul curent! Când a făcut precontractul și a dat jumătate ... (vezi toată discuția)