In contractul de vanzare-cumparare, se arata decat ca s'a facut tranzactia de bani, pentru cumpararea apartamentului, prin conturi bancare, intre vechiul proprietar si sora mea.
"Din cate s'au stabalitit atunci la notariat, apartamentul, daca, vre'odata, se va vinde, nu se vinde decat cu aprobarea sorei mele si ca are dreptul la toti banii, din vanzare."
S-a stabilit cum? Verbal? Exista vreo mențiune in contract în acest sens? Ce scrie mai exact?
Va explic aici partea de inscris unde apare latura surorii mele, in restul contract sunt numai eu, in detalii.
``Pretul integral al vanzarii stabilit de comun acord este de............, suma pe care eu, cumparatorul Obogeanu Eduard, declar ca am achitat-o, iar eu (vanzatorul), declar ca am primit suma integrala, astazi, data semnarii si autentificarii prezentului inscris, prin transfer bancar din contul avand cod IBAN nr. .............., deschis pe numele (sora mea), sora cumparatorului Obogeanu Eduard, in contul meu (vanzatoarea) avand cod IBAN ............., ambele conturi deschise la banca (aceeasi banca), cont creditat la data semnarii prezentului contract, cu suma integrala, conform extrasului de cont din data de (data vanzarii apartamentului), depus la documetatia actului, vizat de susnumita unitate bancara.
Noi, partile semnatare, declaram ca plata pretului de catre (sora mea), a fost facuta cu acordul nostru.``
La notariat, s-au cerut anumite explicatii, iar notarul a spus verbal ca daca apartamentul vreodata se va vinde, trebuie semnat si creat un document, prin care sora mea trebuie sa declare ca este de acord cu vanzarea apartamentului iar ea, daca nu este de acord dar totusi trebuie vandut, trebuie sa primeasca cati bani doreste...de la plata zero pana la plata totala a apartamentului. Asta aici, ma incurca in situatie.
Nu am auzit de un asemenea document. Si nu vad de ce ar fi nevoie de acordul surorii din moment ce in raport cu actul, dansa nu are nicio calitate.
Eu personal nu sunt de acord cu aceste operatiuni de ping pong, dintr-un cont in alt cont, care e contul lui x...
Cumparatorul din contract face plata din contul sau. Vanzatorul ii primeste in contul sau. Partile din act trebuie sa coincida cu partile din documentul bancar. Punct.