avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un apartament cu bani de la sora mea. E ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un apartament cu bani de la sora mea. E adevărat că nu se poate vinde fără acordul ei și că are dreptul la toți banii din vânzare?

S'a cumparat un apartament, pe numele meu...dar cu banii trimisi de sora mea, online prin card bancar din Franta in Romania. S'a trebuit sa se faca plata prin card bancar, catre vanzatorul ce vindea apartamentul atunci si de sora mea. Apartamentul are proprietar...pe mine. Din cate s'au stabalitit atunci la notariat, apartamentul, daca, vre'odata, se va vinde, nu se vinde decat cu aprobarea sorei mele si ca are dreptul la toti banii, din vanzare. Este adevarat?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:36, 6 Martie 2020
Simplificând... (pentru că oricum v-ați complicat inutil, cu „ajutorul” notarului, iar o problemă nu se rezolvă complicând-o și mai mult...).

Dacă eu îi dau unui om câțiva lei în fața unei gogoșerii, atunci ar trebui oare să-i dau și vreo declarație (cu ștampilă pe timbru) ca să mănânce gogoașa pe care și-a cumpărat-o!? Evident că nu. Este gogoașa omului (e bunul lui). Eu n-am avut în buzunarul (patrimoniul) meu gogoși.

Întrebarea, care s-ar putea pune, ar fi: cu ce titlu i s-au dat banii?
Aceștia (banii, nu gogoașa) ar putea să fie:
- „de bogdaproste” (cu titlu de donație),
- cu titlu de împrumut,
- etc. (poate ii datoram eu vreun rest de la cafeaua de alaltăieri ...)

La fel și în speță. Eu văd ca obiect a ... ce o fi fost (donație, împrumut etc.) suma de bani, nu imobilul.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartirea mostenirii inainte de moartea parintilor victoriavic victoriavic Buna ziua, am un subiect destul de delicat si de lung, dar sper sa aiba cineva timpul si bunavointa si timpul necesar sa imi raspunda cu informatiie necesare. ... (vezi toată discuția)
Vanzare locuinta prin prima casa Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Va rog sa-mi spuneti ce documentatie trebuie sa detina un vanzator care vinde un apartament prin PRIMA CASA,pasii care trebuie sa-i urmeze si in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament con_adi con_adi Acum zece ani, tatal meu a cumparat un apartament iar in contractul de cumparare-vanzare m\'a trecut pe mine ca proprietar. Relatia dintre mine si tatal meu ... (vezi toată discuția)