avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare locuinta prin PRIMA CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare locuinta prin PRIMA CASA

Va rog sa-mi spuneti ce documentatie trebuie sa detina un vanzator care vinde un apartament prin PRIMA CASA,pasii care trebuie sa-i urmeze si in cazul in care sunt 2 proprietari(frate si sora),cum primesc fiecare banii in urma vanzarii apartamentului.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:04, 25 Iunie 2015
Vanzatorul trebuie sa detina:
- actul de proprietate,
- documentatia cadastrala (schita cadastru, releveu, etc.),
- extras de carte funciara pentru informare (apartamentul sa nu fie grevat de sarcini, ipoteci, inchiriere, etc.),
- certificat de atestare fiscala,
- acte de identitate in termen de valabilitate,
- certificat energetic,
- adeverinta de la asociatia de proprietari care sa certifice ca nu are datorii,
- dovada achitarii serviciilor la alti furnizori de utilitati (energie electrica, cablu tv, gaze, etc.), - - bani pentru plata impozitului pe vanzare;

Banii se vor primi intr-un cont iar de acolo cei doi frati isi vor imparti singuri banii, banca creditoare nu va imparti banii pe coproprietari ci unuia singur. Eventual isi deschid un cont une sa fie ambii titulari.
Va multumesc inca o data pentru raspuns.
In legatura cu primirea banilor...exista posibilitatea ca la semnarea precontractului la notar sa se puna o clauza in care sa se specifice ca banii se vor depune in doua conturi separate ,cate unul pentru fiecare propietar al apartamentului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In antecontract trebuie prevazuta modalitatea de plata, achitarea avansului de 5% si modalitatea de plata a restului de pret in contul (conturile) indicate de vanzator(i) si a numelor titularilor conturilor in care se vor transfera banii.

De fapt prin programul PC cumparatorul primeste banii intr-un cont deschis la banca pe numele lui iar acesta dispune transferul banilor prin ordin de plata in contul vanzatorului, prin urmare nu vad niciun impediment sa transfere in doua conturi.

In mod normal trebuie sa fie posibil insa ar fi bine sa fie consultata si banca creditoare.

Banca poate sa nu fie de acord cu transferarea in doua conturi si sa sustina ca nu este treaba ei cum isi impart banii vanzatorii.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca sunt doi proprietari , iar proprietatea e pe cote parti, fiecare isi primeste banii lui in contul lui.
Eu nu vad impediment si nici de ce sa refuze banca.

Alte discuții în legătură

Plata locuinta din mai multe conturi AntiSecretare AntiSecretare Se poate incheia o [b]tranzactie imobiliara[/b] in care [b]transferul[/b] banilor sa se faca [b]din mai multe conturi[/b] (ale cumparatorilor) in contul ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar in strainatate din vanzarea locuintei mirtay mirtay Mama mea este proprietara unui apartament in Romania si locuieste in SUA. Doreste sa vanda apartamentul si banii obtinuti sa ii transfere in SUA. Transferul ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament cu bani de la sora mea. e adevărat că nu se poate vinde fără acordul ei și că are dreptul la toți banii din vânzare? Eduard Obogeanu Eduard Obogeanu S\'a cumparat un apartament, pe numele meu...dar cu banii trimisi de sora mea, online prin card bancar din Franta in Romania. S\'a trebuit sa se faca plata ... (vezi toată discuția)