avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer bancar in strainatate din vanzarea locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer bancar in strainatate din vanzarea locuintei

Mama mea este proprietara unui apartament in Romania si locuieste in SUA. Doreste sa vanda apartamentul si banii obtinuti sa ii transfere in SUA. Transferul bancar trebuie efectuat intr-un cont pe numele mamei sau poate fi in orice alt cont? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirtay , utilizator 20:16, 6 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa fie in contul mamei, pentru ca mama este vanzatorul
Art. 1475 Cod Civil:
Persoanele care pot primi plata
Plata trebuie făcută creditorului, reprezentantului său, legal sau convenţional, persoanei indicate de acesta ori persoanei autorizate de instanţă să o primească.

Cata vreme contractul stipuleaza ca vanzatorul este de acord ca pretul sa fie achitat in contul unei alte persoane (cu indicarea nr cont, a codului BIC/SWIFT si a titularului contului) plata este valabil efectuata.
Va multumesc mult!
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate face plata timbrului erich erich Cum se poate face plata la Timbru atata timp cat cei de la Tribunalul Timisoara nu imi da Bic si IBAN? Cei de la Tribunal dau numai atat: TRIBUNALUL TIMIª ... (vezi toată discuția)
Tranzactia bancara pentru cumparare imobil paperjam paperjam Mama mea vinde casa ei si cu banii vrem sa platim un apartament pe numele meu, tranzactiile urmand sa fie facute cat mai curand. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie in canada dascalescue dascalescue Desi am o decizie de pensie nu pot primi banii prin transfer international in Canada din cauza faptului ca Banca mea Banca Scotia nu are IBAN. Are numai ... (vezi toată discuția)