Mama mea vinde casa ei si cu banii vrem sa platim un apartament pe numele meu, tranzactiile urmand sa fie facute cat mai curand. Intrebarea mea este daca tranzactiile trebuiesc facute neaparat din cont care este pe numele cumparatorului in cont care este pe numele vanzatorului. Adica daca eu vreau sa platesc apartamentul care este pe numele meu cu banii din contul mamei, este posibil?
da , este posibil dar in contractul de vanzare -cumparare trebuie specificat acest lucru. (ca plata se face din contul mamei) mama dvs va fi procurator de fonduri .Tranzactiile peste 50000 lei obligatoriu prin cont bancar
Daca nu doriti ca mama sa fie procurator de fonduri atunci sa transfere banii din contul dansei intr-un cont al dvs din care sa faceti plata.
Va mulțumesc pentru raspuns. Problema ar fi ca am facut deja precontract pentru cumpararea apartamentului si nu m-am gandit si la aspectul asta. S-ar putea adauga in contract? Dar daca cel caruia ii vinde mama imobilul ar plati in contul meu ar fi posibil?
Dar problema ar fi ca am facut deja precontract pentru cumpararea apartamentului si nu m-am gandit si la aspectul asta. Dar este posibil ca cel caruia ii vinde mama casa sa vireze banii in contul meu?
Este imatur cum puneți problema`! De ce vreți să riscați, complicând lucrurile atât de mult`?
Cel mai simplu, mergeți cu banii în geantă la casierie, și depuneți direct în contul curent al vânzătorului, fără virament, fără să mai plătiți și comision de transfer prin virament.