avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu?

Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu?

Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu mama mea.

Mama mea are 53 de ani si a fost diagnosticata cu cancer. Ea ar dori sa imi cumpere o garsoniera pe numele meu, spunandu-mi ca este bine stiut faptul ca altfel la mostenire, tot ceea ce ramane va fi impartit exact 50% - 50% intre mine si sora mea - aste adevarat?

Mama mea ar vrea sa imi cumpere o garsoniera, dar nu stie ce optiuni ar fi ca proceduri simple ea sa plateasca pentru garsoniera si sa fie inscrisa direct pe numele meu?

Va multumesc mult pentru pareri si experiente
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Mama dvs va poate cumpăra un imobil pe numele dvs . Va da bani și dvs cumpărați casa.
Mai ramane intrebarea mea referitoare la prezent, cum poate cumpara mama mea acum saptamana aceasta, o garsoniera la care eu sa fiu singura proprietara pe titlul de proprietate?

Cum sa imi dea banii, nu se impoziteaza sau apar alte probleme? Nu cred ca imi poate da cash, fiind o suma mai mare de 10 mii de euro.

Nu stiu, de aceea va intreb. Multumesc


[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Joi, 3 August 2017
trandafir2, moderator
Cand cumperi nu te intreaba nimeni de unde ai banii. Decat... daca esti functionar public. Atunci intradevar e o problema.
Dar mai stiam ca banii lasa urme. Adica mama ii tine intr-o banca... ii scoate face niste operatiuni care chiar si dupa ani se pot vedea. Mai ales daca copilul stie cam cati bani are mama.
Cel mai bun pare tot contractul de ingrijire... dvs va angajati sa aveti grija de ea pe perioada boli pana moare... dansa va lasa garsoniera sau ce doreste.
Daca mama doreste sa cumpere un imobil pe numele dvs sa va transfere banii necesari intr-un cont bancar deschis pe numele dvs din care sa achitati contravaloarea imobilului .
Ultima modificare: Joi, 3 August 2017
ContSters429609, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari cyan cyan Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul? (vezi toată discuția)
Legea plati cash persoane fizice Adrian_Banica Adrian_Banica Buna ziua , suntem 2 proprietari , eu detin 37.5 cota parte , iar celalalt copropietar 62.5 cota parte dintr-o garsoniera. Am facut un precontract de vanzare ... (vezi toată discuția)