avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari

Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:56, 6 Martie 2016
Da, este necesar si CUI-ul iar la motivul platii sa mentionati luna pentru care platiti si numarul apartamentului, sau cel putin acesta din urma.
L.C.
Va trebuie doar codul IBAN si detaliile ce reprezinta plata, fie ca este facuta cu numerar sau prin virament, va percep comisioane de incasare si de transfer.
Este suficient codul IBAN si precizarea corecta a utilizarii sumei =intretinere curenta,sume cu titlu de restanta,fond rulment/reparatii
si inca ceva: sa se precizeze pentru ce apartament se face plata intretinerii.
Se pot produce incurcaturi daca nu se face aceasta precizare: de exemplu se plateste o suma rotunda, partial din intretinere.

Daca se plateste suma finala, cu doua zecimale, apartamentul pate fi identificat si asa.
Este suficient doar codul IBAN.
Comisionul este zero daca se depun banii numerar (foaie varsamant) la orice sediu de banca la care are asociatia cont deschis.
La fel comision zero daca viramentul de face din contul platitorului daca acesta are cont deschis la aceeasi banca cu asociatia.

Alte discuții în legătură

Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)