avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari

Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:56, 6 Martie 2016
Plata in contul bancar nu este un moft, ci o modalitate moderna de a-ti achita obligatiile cand ai motive personale s-o faci in acest mod.
Atunci cand se face acest transfer bancar deponentul plateste un comision si isi asuma acest lucru.

Nu poate fi obligat sa plateasca comision de retragere a banilor de catre administrator. Acesta poate lasa acolo acesti bani, in contul asociatiei si, daca se strange o suma mai mare, poate plati prin banca unul din furnizori.

Lucrul cu banca este o necesitate din ce in ce mai evidenta si o modalitate moderna de a urmari traseul banilor.
Cand stau cu punga de bani sub perna, ca sa nu zic altfel, unii oameni au cosmaruri si sunt tentati sa scape de acest cosmar, facand sa dispara sursa.
La banca, desi este mai costisitor, e mai curat si mai linistitor, in primul rand pentru locatari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gloriajilava a scris:

.....
Eu despre o astfel de situatie vorbesc si mi se pare normal ca sa i se puna la plata si comisionul de extragere. Ca fapt divers, o chitanta este muuult mai ieftina decat un comision de retragere (cel putin aici in Bucuresti).


Domnule, datul cau parerea a devenit sport national in Romania si a creat o noua profesie, aceea de "parerolog". Ce ti se pare dumitale normal sau anormal nu are nicio relevanta. Cum spunea cineva pe forum, este o modalitate legala de plata. Punct!
Dupa dumneata probabil ca ar trebui ca si la magazin, cand platim cu cardul, sa suportam noi comisionul, nu magazinul.
Platesc de mai bine de 10 ani cota aferenta din cheltuielile de intretinere prin transfer bancar, am cerut pur si simplu IBAN-ul si nu au fost discutii meschine despre cine plateste comisionul: eu pe al meu, ei pe al lor. La mine in bloc sunt multi pensionari, ei se cunosc de o viata, casierul este si el pensionar, pentru ei plata intretinerii este o ocazie de a socializa, eu nu am timp sa stau la coada. Deci plata prin transfer bancar nu este "un moft".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)