avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari

Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:56, 6 Martie 2016
Si cine va suporta costurile de transfer si cele de retragere a sumelor in cazul cand bancile sunt diferite (ale asociatiei si cele ale platitorului)?Corect ar fi ca aceste costuri sa fie suportate de catre cel care face transferurile!
In asociatia noastra aceste comisioane se considera cheltuieli de administrare comune si se repartizeaza alaturi de alte cheltuieli administrative sau gospodaresti (chitante, facturi, hirtie de scris, copii xerox, matura, detergent s.a.m.d.) pe cota parte indiviza tuturor proprietarilor.
Daca vi se pare corect ca acestea sa fie "suportate de catre cel care face transferurile" e in regula. Tot asa unora li se pare corect ca cei ce platesc prin casierie sa suporte costul chitantelor, salariul casierului, costul registrului de casa s.a.m.d. Iar cel ce plateste prin posta ar trebui sa suporte si costul biletului de autobuz al administratorului sau casierului de la sediul asociatiei pana la posta pentru a ridica banii, cu delegatie, piedere de timp, lucru in afara programului de incasari afisat...
Din cate stiu asociatia dvs are cam 150 apartamente, contul bancar este folosit (si e bine acest lucru) si pentru plata unor utilitati si pentru plata cotelor de intretinere. Deci comisionul aferent celui care plateste prin transfer bancar (in cazul nostru aceasta este de circa 6-8 lei) poate fi trecut la cheltuieli comune. In cazul nostru, asociatia are 26 proprietari (cea mai mare parte pensionari), platile utilitatilor se fac cash. Un singur prorietar doreste sa plateasca prin transfer bancar (desi este si el pensionar) pentru care nu doreste sa plateasca cash din motive de ... moft (asa vreau eu!) si apoi instiinteaza verbal administratorul ca a platit prin tansfer bancar. Eu despre o astfel de situatie vorbesc si mi se pare normal ca sa i se puna la plata si comisionul de extragere. Ca fapt divers, o chitanta este muuult mai ieftina decat un comision de retragere (cel putin aici in Bucuresti).
plata prin cont bancar este un drept: nu ingraditi acest drept.
Civilizat este ca aceasta cheltuiala sa fie considerata cheltuiala generala de administrare.
amvirdan a scris
Civilizat este ca aceasta cheltuiala sa fie considerata cheltuiala generala de administrare.

De ce sa plateasca ceilalti locatari "moftul " altuia, daca asociatia plateste un casier si el are un program cand este la casierie ? Comisionul trebuieste platit de cel care foloseste contul mai ales ca acum dobanzile ,la cont, sunt zero. Valoarea unei chitante este de 0,05 lei iar c/v unui rand din reg de casa nu cred ca are o valoare de 0.000001 ban , pe cand comisionul de incasare , daca nu este platit prin banca unde este contul , este de 5-9 lei, daca este depus in banca unde este contul comisionul este 0 deci 0 lei prebuie sa plateasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
sanda65, utilizator

Alte discuții în legătură

Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)