În notificarea pe care v-am trimis-o există toate argumentele juridice pentru închiderea contului. dacă au refuzat, vor avea probleme cu ANPC-ul.
Buna ziua, v-as ramane indatorat daca mi-ati trimite si mie acest model de notificare catre banca / ANPC. Sunt in aceeasi situatie de cont poprit la BT, pentru niste amenzi date de un "militian zelos" pentru indrazneala de a reclama si a-i reprosa vecinului de deasupra, "militian" si el, ca ma deranjeaza dupa ora 22, cand dupa apelurile la 112, s-a "constatat cu martori", ca cele reclamate nu se confirma. Contul a fost deschis in speranta ca primaria ma va sprijini cu ajutor financiar dupa incadrarea in grad de handicap II, asa cum cere legea, banii neputand fi decat virati intr-un cont, iar ironia e ca tocmai din cauza acestor datorii, nici nu pot beneficia de vreun ajutor financiar din partea primariei si nici nu pot inchide contul, iar de la banca mi s-a spus ca daca virez suma aferenta administrarii contului, ~ 16 lei, acestia nu vor fi incasati de banca, ci de catre debitor, adica ANAF. Se ajunge deci la indatorare ciclica si exponentiala, atat catre debitor, cat si catre banca, neputand in timp sa ma achit de niciuna, iar eu as numi-o ca la computere, eroare de redundanta ciclica . A reusit cineva dintre cei care ati inaintat aceasta cerere / notificare, sa inchida contul?
Eu va recomand ce a facut un vecin de-al meu cu cativa tineri "suparati" care nu-i dadeau voie sa se odihneasca in casa lui. A intrat pur si simplu peste ei, le-a tras o mama de bataie, si .....s-au linistit baietii.
Ce Politie, dle, cu astia trebuie discutat pe limba lor. Cu vorba buna si civilizatie nu se poate. Ei sunt smecheri, fiti si dvoastra smecher. Sa vedem atunci ce zice Politia. Aveti o scuza, care tine mereu in instanta: provocarea!
Atata timp cat totul e din auzite, sau, facut de altii, rezolvarea dvs e lipsita de temei, nici macar moral. No ofense!
In seara asta am avut o surpriza de proportii, vecinul care m-a reclamat pe mine, ca-l deranjez si ca fac galagie pe scara, pentru ca bat la usa "nevinovatilor",
s-a dus personal la usa turbulentilor sa se planga ca e deranjat. Pentru ca supliciul continua acum cu muzica data la maxim. Asta au inteles viitorii intelectuali care invata "cum sa deranjeze fara a fi prinsi"? Oare unde e acum adevarul?
Va inteleg surpriza, pentru ca incep sa am suprize asemanatoare.Cat despre faptul ca nu au invatat nimic, nu-i nimic nou sub soare.Atentionam ca in cazul adolescentilor se aplica principiul, "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma" ! Adolescentul, intarziat sau nu, se comporta ca toate "sistemele vii" in faza de crestere-dezvoltare, adica nu prea respecta...legile de conservare.Respectarea acestora are legatura cu procesul de maturizare care la unele culturi se intampla in jurul varstei de 18 ani (fundamental gresit, exclusiv biologic) iar la altele in jurul vastei de 21 de ani (cicluri de 7 ani, discutabil).Exista insa referiri la varsta de 25 de ani, care par sa fie mai apropiate de realitate.Am dat exemplul imperiului roman unde tinerii pana la 25 ani erau considerati "potential infractori" si as mai veni cu exemplul limitei inferioare de varsta pentru accesul in parlamentele statelor cu vechi traditii democratice (30-35 ani).Sigur, sa fie intr-un ceas bun si Dumnezeu sa ne-ajute, limita de varsta incepe sa coboare in jurul varstei de 18 ani...deci putem sa ne asteptam in curand la "kids politicians".De ce nu presedinti minori, educatori puberti si prelati de gradinita ? Este in spiritul corectitudinii politice ! Am putea gasi si justificari religioase la aceste tendinte discutabile...ca sa nu spun aberante.
Realitatea este ca inocenta si candoarea copilariei dureaza doar cativa ani, dupa care urmeaza un "haos" biologic si psihologic care tine cel putin doua decenii, timp in care orice este posibil in absenta cenzurii.Poate confirma orice psiholog ca un adolescent scapat de sub control sau prost educat, poate redefini notiunile de cruzime si barbarie.S-au vorba unui mare istoric, "ne nastem salbatici cu fiecare generatie", "singurul lucru care nu se transmite (la om) prin ereditate, este...civilizatia".Ca asa stau lucrurile o dovedeste cu prisosinta si forumul de fata.N-as incheia inainte de a sublinia indiferenta si lipsa de discernamant a celor care-si inchiriaza locuintele folosind ca unic criteriu profitul.Dupa cum se repeta de cateva milenii, unde incepe profitul se termina omenia...sau simtul civic, cele doua notiuni fiind in mod clar ANTAGONICE.Ce alegem in consecinta ?
Am spus la un moment dat, ca nu vreau sa transform forumul intr-un loc de refulare, un loc in care sa am propria vendeta, dar mesajul mi-a fost sters.
Nu stiu ce trebuie sa alegem. Nu sunt in masura sa comentez evolutia umana, pot doar sa dau aceste exemple de animalitate exacerbata. Acum 2 minute a sunat interfonul deasupra...nu vreau sa va descriu ce se intampla acum sus...parca a venit mos Craciun cu renii sai, cu sania plina de daruri, pe care acum le imparte(le arunca din perete in perete), iar ei, de bucurie, chiuie si bat din picioare.
Daca as fi sesizat, in timp, sau chiar si dupa convocarea la politie, o oarecare bunavointa din partea lor, as fi zis: domnule, au gresit, hai ca pana la urma n-au realizat ce fac. Inconstienta asta a lor, care, probabil, datorita mediului in care traiesc si din care obtin destule informatii(care coleg a patit, cum a patit, cum a iesit, cum s-a descurcat...nu degeaba am spus ca sunt ca gandacii de bucatarie), va obliga in cele din urma, sa renasca animalul din mine, care are totusi niste ani de evolutie si datorita spiritului in care am fost educat, de parinti, bunici, armata, ca soldat si fost cadru activ la niste forte mai mult sau mai putin controversate, nu iau prizonieri si nu inchei pacte de neagresiune.
Am spus ca animalele raman animale, si se pare ca impotriva animalelor, nu mai exista decat PARUL, BATA, PUMNII SI PICIOARELE.
Cu siguranta nu voi avea puterea sa ma calmez odata dezlantuit, deci voi depasi acele 20 de zile de spitalizare care le va fi necesar sa-si revina...nu lor, parintilor lor, familiilor lor, colegilor lor, dupa inmormantare.
Gata fratilor, nu mai pot, nu mai rezist, tocmai s-au implinit 91 de nopti nedormite, si n-am de gand sa ajung la 1001, cu chiu cu vai voi supravietui si la Jilava, sau oriunde in alta parte, poate ca acolo detinutii mai vor sa si doarma.
Ah, inteleg ca ati utilizat toate mijloacele.
Inregistrati video si audio.
Ce v-au comunicat politia capitalei si MAI?
Inca asteptam, cu ochii impaienjeniti de nesomn, raspunsuri. Asteptam sa ne internam la nebuni, iar politia asteapta probabil scandal cu sange, sau sa decedam. A ramas deci instanta de judecata si bata de baseball. Acum pe care o vom aplica prima, depinde de "indulgenta" celor de deasupra.
Ma minunez de solutiile "legale" oferite pe aici de unii juristi...
Domnule, e clar ca sectia de politie 21 nu intentioneaza sa respecte legea.
Va pierdeti timpul cu ei. Insa.... faceti totul in scris, mai puneti o plingere la ei, cereti nr. de inregistrare si in acelasi timp faceti o scrisoare catre MAI, trimiteti cu confirmare de primire.
Luati-va un avocat si actionati in judecata atat politia pentru diverse de nerespectare a legilor si pe cei turbulenti. Nu lasati lucrurile doar la nivelul sectiei 21 ca nu veti face nimic.
Dupa aia... eu as mai scrie si la presa, pe forumuri... pe site-ul MAI despre sectia 21 politie. Ce ziceti?
Exact cum spunea un domn mai sus - toate se intampla pentru ca nu se respecta absolut nici o lege, totul e o gluma in Romania.
De ceea ce face sectia 21, m-am convins. Pe forumuri am scris, invariabil raspunsul e cam acelasi: legea talionului! La MAI, politia capitalei, am scris. Tot ce am intreprins eu e cu dovezi scrise, cu nr de inregistrare. Am invitat TVR1, Pro tv, antena 1, libertatea, adevarul....nu s-a ajuns inca la stadiul de stire, adica trebuie mai intai sa fie ranit/omorat cineva, ca sa poata deveni stire, altfel nu se implica nimeni. Adica, pe romaneste, poti muri cu zile in tara asta de traienei si ionei si "escu" fara ca nimeni sa intervina. De bine de rau, noi, adica familia mea si cu mine, traim inca, asa ca e inutil sa devenim un caz de dat pe post sau de publicat. Sustin si eu ideea ca unii sufera mai tare, si merita mai multa atentie, asa ca la ce bun atata tevatura ?
Am consultat avocatul, si am intr-adevar nevoie de dovezi indubitabile, obtinute dealtfel cu sprijinul unei firme de detectivi particulari, dar vai, se considera a fi influentati de cel care-i plateste, asa ca probele vor fi respinse din start.
Ce ar mai fi de spus? Ar mai fi de spus ca din balegar nu scoti obiecte de pret, din animale nu scoti oameni, ca nu te nasti cu bun simt, il capeti pe parcurs, doar daca traiesti printre oameni.
Speranta moare ultima, si asa cum spuneam mai sus, sper sa existe si o lege a compensatiei, si vreau sa cred ca nu ma va rasplati pe mine, ci ii va pedepsi pe ei.
Oameni buni, nu uitati sa ramaneti oameni!
Ar trebui sa va aliati cu unul dintre vecini ca sa aveti martori ca altfel va fi greu de demonstrat in instanta.
Aia cu bataia e o idee buna si perfect aplicabila pentru o tara necivilizata, bananiera mereu in curs de dezvoltare. Eu am vrut sa o aplic mai ales ca daca nu depasesti nu stiu cate zile de spitalizare nu patesti nimic dar m-a oprit familionul :))
Credeti-ma ca am incercat. Am zis mai sus ce am patit din cauza acelor vecini nederanjati. Ca sa fiu sincer, e usor sa faci rau, nici nu vreau sa spun acum cate mi-au trecut prin minte, nu bataie...e prea putin. Dar nu-mi va plati nimeni un comision sau un bonus pentru ca pe actualul teren pe care este situat blocul, s-ar putea ridica un MALL !
Ce bine era odata, cand Militia te intreba de sanatate !
Eu va recomand ce a facut un vecin de-al meu cu cativa tineri "suparati" care nu-i dadeau voie sa se odihneasca in casa lui. A intrat pur si simplu peste ei, le-a tras o mama de bataie, si .....s-au linistit baietii.
Ce Politie, dle, cu astia trebuie discutat pe limba lor. Cu vorba buna si civilizatie nu se poate. Ei sunt smecheri, fiti si dvoastra smecher. Sa vedem atunci ce zice Politia. Aveti o scuza, care tine mereu in instanta: provocarea!
Atata timp cat totul e din auzite, sau, facut de altii, rezolvarea dvs e lipsita de temei, nici macar moral. No ofense!
In seara asta am avut o surpriza de proportii, vecinul care m-a reclamat pe mine, ca-l deranjez si ca fac galagie pe scara, pentru ca bat la usa "nevinovatilor",
s-a dus personal la usa turbulentilor sa se planga ca e deranjat. Pentru ca supliciul continua acum cu muzica data la maxim. Asta au inteles viitorii intelectuali care invata "cum sa deranjeze fara a fi prinsi"? Oare unde e acum adevarul?
Am sa raspund pe rand celorlalte postari:
1. A aplica aceeasi moneda nu e o solutie, duc indirect catre proverbul "razbunarea, arma prostului".
2. A-ti face dreptate "cu forta", e solutia la care politia prin neaplicarea legii, vrea sa te duca, adica sa aibe pe cine sa condamne.
3. Am lucrat ani de zile in sistem si stiu care e limita dreptatii pe cont propriu.
4. Nimeni, nici politia nici legea, nici instanta, nici oprobriul public, nu pot obliga un biped lipsit de bun simt, sa nu te mai deranjeze.
5. Sintetizand, orice lege care s-ar da in lumea asta, nu va obliga un nesimtit, un needucat, un nascut din prea multa durere si din prea multe lipsuri, sa devina om.
6. Tertipurile de care face uz un "vesnic nevinovat" , pentru a-si demonstra nevinovatia, sfarsesc prin a-i intelege frustrarile, nu si actiunile, iar atitudinea pe care o vei avea fata de el, iti va atrage indignarea celorlalti. Nu vei fi mai bun ca el daca-i dai in cap, e drept, nici mai fericit, dar vei ramane om, care va sfarsi la balamauc in cele din urma.
7. Orasul nostru e unul plin de evenimente(accidente rutiere, accidente de munca, medicamente si vopseluri cu efecte negative, furturi din mijloace de transport in comun....), eu doar le-am urat sa aiba parte de acelasi tratament cand vor sta la casa lor, din partea vecinilor, acum ma rog ca unul din marile blesteme ale capitalei, sa-i loveasca intr-o zi.
8. Surprinzator sau nu, ajungi intr-un final sa te obisnuiesti cu "gandacii de bucatarie" si speri ca daca vei face mereu curat, vor disparea din lipsa de hrana, sau ca vei strivi pana la urma, sub papuc, unul cate unul. V-am inteles mesajele, stiu ca nu sunt singurul care sufera, astept doar clipa in care sa "alunece pe gheata", fiti sigur ca voi fi acolo cu "muchia in care sa se loveasca cu capul", si in care sa rada pentru ultima oara.
Nopti linistite tuturor!
Am asteptat sa citesc si alte pareri, si am mai asteptat si sa fiu chemat de politistul de proximitate la o convocare(in data de 16.11.2009), unde urma sa aiba si o discutie amiabila cu proprietarul apartamentului de deasupra si chiriasii sai, ca sa mai pot adauga continuarea.
Asta dupa ce mai depusesem si alte sesizari, trimisesem e-mail la politia capitalei si fusesem si in audienta la comandantul sectiei 21 politie.
In afara faptului ca mama mea si cu mine, am asteptat ca niste caraghiosi 1 ora, ca sa vina "trupa vesela" si ca pana si politistul de proximitate isi pierduse rabdarea, ar mai fi de adaugat cateva aspecte:
- politistul de proximitate avea o colega(asistenta) care a refuzat sa scrie procesul verbal din care sa reiasa ca noi ne-am prezentat la convocare, ceilalti nu(dupa o jumatate de ora in care ni se tot spunea ca respectivii sunt pe drum, renuntasem sa mai asteptam).
- d-na politista, a intarziat vadit scrierea procesului verbal, ba mai mult, ne-a acuzat pe noi(conform declaratiilor chiriasilor, ca i-am lovit, ca le-am dat cu toporul in usa, desi pe usa lor nu exista niciun semn vizibil de lovitura, ca am aruncat cu solutie de apa cu detergent cu cana, din balcon, de la etajul 4 catre etajul 5) si a interpretat anumite fraze din sesizarile mele, dovedind ca ori nu cunoaste sesizarile in totalitate, ori nu stie sensul cuvintelor, ori nu citeste fraza si contextul in intregime, ca a fost la ei in casa si n-au mobila care sa poata fi mutata si tarata sau trantita(au paturi mari de mijloc), ca n-au vreo combina muzicala sau aparatura audio, ca stau in ciorapi in casa...etc.
- scuze puerile din partea chiriasilor, ca scapa obiecte pe jos pentru ca sunt 5, ca au in casa doar gresie si parchet(si astea sunt conditiile, adica ei sunt cei napastuiti de soarta ca traiesc in conditiile astea), ca au 2 pisici carora nu le pot controla comportamentul, iar proprietarul intreba indignat: "ce n-am voie sa rad la mine in casa?", si ca alti vecini, adica cel de vis-a-vis de ei, nu e deranjat, ca au fost "dovediti o singura data pe bune" - afirmatia le apartine, facuta chiar de fata cu politistul de proximitate, si ca noi urmarim sa fie amendati mereu.
- Fata de acuzele d-nei politist, am replicat ca, intr-una din zile, unul dintre chiriasi, sau chiar proprietarul, se va prezenta la politie dupa ce si-a produs singur vreo leziune, reclamand si sustinand cu vreun certificat medico-legal, ca eu sau ceilalti membri ai familiei mele, i-am produs-o.
- Dupa discutii interminabile, semnam cu totii un proces verbal, in care ei isi luau un angajament ca inceteaza cu zgomotele.
Toate bune si frumoase...ce a urmat in noaptea de 16.11-17.11.2009, a fost desprins dintr-un sablon, acelasi comportament inuman, pigmentat de tropaieli si obiecte trantite sau scapate cu sau fara intentie pe pardoseala, care dovedesc exact atitudinea grosolana si lipsita de bun simt avuta de acesti chiriasi(care pana in 16.11.2009 au stat fara forme legale din cate am observat, pentru ca abia dupa convocarea la sectia de politie isi faceau cererea pentru viza de flotant), ca dealtfel si in noaptea de 17.11.-18.11.2009.
Explicatii sunt: probabil ca se merge in ciorapi prin casa dar doar dupa ce ce se trag si bocancii peste, ca sariturile si alergatura unei pisici de „50 kg” pe pardoseala iti zguduie plafonul, ca inchiderea „cu simt de raspundere” a usilor si ferestrelor, iti provoaca atacuri de panica, nestiind daca e vorba de o explozie si urmeaza sa se darame blocul sau e vreo alunecare de teren, ca paturile de mijloc, de care politista amintea, au facut picioare, pe care si le trantesc si tarasc singure pe pardoseala, ca intr-un film de groaza si ca zgomotul interfonului din apartamentul de deasupra, insotit de tropaieli si voci cu timbru ridicat, tarari si trantiri de mobilier, anunta vizite nocturne si noi personaje(ale caror chipuri nu sunt identice cu ale celor declarati ca locuiesc in acel apartament), care-si petrec noaptea in apartamentul respectiv, iti induc starea de neliniste de parca a izbucnit un incendiu si ca sunt sirenele masinilor de pompieri si pompierii cu bocanci in picioare, toate astea avand loc doar cu putin dupa miezul noptii, 24.00-00.30, adica exact ce s-a intamplat in aceste ultime 3 nopti, si, conform spuselor dumneaei, ca n-au vreo combina muzicala sau statie de amplificare, care „urla” acum in fiecare seara de la ora 19 pana la 22, iar rasul lor, care aduce aminte de nechezatul cailor sau al magarilor, nu intaresc concluzia ca te afli intr-un staul de vite, de acolo de unde probabil ca si provin acesti viitori intelectuali.
Iertati-mi compunerea, dar am scris toate astea ca sa intelegeti concluzia: politia nu le poate face nimic.
Am facut alta sesizare, am solicitat o noua audienta la comandant, ca sa stabilim care ar fi posibilitatile legale de demarare a propriei anchete, caci se pare ca politia are nevoie de dovezi "mura-n gura" ca sa poata lua o decizie, sau trebuie sa se ajunga la sangerare ca sa intervina cu fermitate(ca in cazul de la Constanta, unde cel deranjat, l-a amenintat cu pistolul si l-a "calcat in picioare" pe cel care il deranja). Si bineinteles ca-mi trebuie un avocat care sa ma indrume fara sa ma abat niciun "micron" de la lege.
Toate cele bune, sper ca macar unii dintre voi sa aveti liniste.
Multumesc pt raspuns, adevarat, imi vine sa plang, si chiar plang pt ca unul din vecinii care "nu aud nimic" a sunat intr-o noapte la 112, dupa ce in prealabil sunasem eu si asteptam de 25 de minute sa apara politia, reclamand ca e un nebun care bate in teava, ii deranjeaza, desi inainte pe holul scarii a fost "halimai" cu sticle sparte si injuraturi, de care am fost acuzat eu, pentru ca m-au vazut coborand de la etajul superior cu parul valvoi si ochii impaienjeniti de nesomn, pentru ca le-am batut in usa turbulentilor "tineri studiosi", sa le atrag pt. a nu stiu cata oara, atentia ca nu e normal ca daca vin de la un chef trebuie sa trezeasca blocul la ora 3.30 dimineata.
Dar asta e, mi-am luat-o, sunt fericit ca am vazut ce vecini am. Sper ca exista o lege a compensatiei, fie ea si pe lumea cealalta.
Am lipit afise cu legea 91/1991 - reactualizata 2008, si au fost "incizate" din toate directiile, mai mult, am fost instiintat printr-un post-it pe usa de la intrarea in apartament ca, citez "in baza legii pe care doresti s-o faci tu, locatarii va aduc la cunostinta ca sunteti pe dinnafara...." chiar asa e scris cu litere de tipar, cu cunostinte temeinice de limba romana, demne de un viitor cadru caruia unul ca noi, oamenii normali si de rand, isi va incredinta viata, copilul sau banii.
Mi-e sila sa mai traiesc in propria casa, mi-e rusine ca imi ascund ochii incercanati de nesomn cand ies din casa si ma acopar cu servetelul pe fata, tusind inchipuit, ca sa nu vada lumea ca sunt nebarbierit(in metrou sau tramvai), la masina am renuntat, dar putrezeste cuminte in parcare, chiar daca sunt cu ratele de leasing la zi, service si polite de asigurare platite, dar incep s-o redescopar ca ultim refugiu.
Multumesc inca o data si ca ultima ciudatenie aflata azi la sediul sectiei 21, politistii refuza sa-mi acorde accesul la procesul verbal, sau la identitatea acestor "studenti eminenti".
P.S. Totul se petrece in Bucuresti, sector 6, cartierul Militari, str. Lujerului nr.2, in zona din apropierea supermaket-ului Cora Lujerul
Cred ca lumea e impartita in 2 tipuri de umanoizi:
1 - oameni, care inteleg ce e civilizatia, bunul simt si intimitatea
2 - bipezi care aspira la titulatura de om, dar calca in picioare totul in jurul lor.
Partea mai proasta ca cea de-a 2-a categorie tinde sa se inmulteasca mai repede, se adapteaza si razbate din ce in ce mai lesne printre cei care sunt macinati de probleme existentiale, ei au datorii la intretinere, uita sa-si plateasca mai mereu facturile la utilitati sau sa ramburseze imprumuturile contractate dar viata lor e o permanenta bucurie, si, ca specie, devine asemenea gandacului negru de bucatarie, greu de exterminat.
Sunt din Bucuresti, am 42 de ani, si de 31 de ani locuiesc impreuna cu familia intr-un apartament proprietate personala a parintilor mei.
De 2 luni, proprietarul apartamentului de deasupra, a decis sa inchirieze unor tineri(studenti) 5 la numar, 3 baieti si 2 fete, care se „pregatesc asiduu” pentru a deveni oamenii de baza ai societatii viitoare. Le doresc pe aceasta cale sa-si implineasca visele, sa devina ce si-au propus, iar cand vor avea propria familie, eventual cu copii sculati din somn de zgomotele produse de vecinii lor, sa-si reaminteasca de tineretea lor tumultuoasa. Am fost si eu copil, adolescent si tanar studios, doar ca atunci militia era altceva fata de politia de azi, erau si atunci scandaluri si discutii cu vecinii si ca se mai faceau chefuri(bairamuri, ceaiuri, pentru ca bunul simt te indemna sa te duci pe la vecini si sa ii rogi frumos sa te inteleaga, ca localurile se inchideau la 22.00 si pentru ca aveai un program riguros de urmat, cel mai tarziu la 8.00 trebuia sa fi la serviciu, dar asta era de 2-3 ori pe an). Mie mi se pare ca prea multa libertate dauneaza, prea multa democratie devine exacerbarea comportamentului violent estompat de cele 9 luni petrecute in pantecul mamei fiecarui animal care a ajuns sa se vrea om, la care au contribuit „caldura si indrumarile parintesti” primilor 7 ani de formare a individului.
De cand s-au mutat aici, viata mi-a fost data complet peste cap: la inceput rasetele si chiotele lor de bucuria noului lor mod de viata, erau insotite si de muzica „doar’ de la 23.30 si pana pe la 4.30 dimineata. Incercand sa comunic amiabil cu ei, am constatat ca refuza sa deschida usa sau sa-mi adreseze vreun cuvant prin ea. Am apelat cu incredere la administratorul scarii crezand ca voi gasi intelegere, dar mi s-a replicat ca nu este gardian sau agent de ordine publica si sa ma adresez politiei. Lucru pe care l-am si facut. Am depus plangeri, sesizari, am sunat la 112 cerand sprijinul politiei, si dupa cateva incercari nereusite in miez de noapte, pentru ca au refuzat sa deschida usa si echipajelor sosite, s-a reusit identificarea si o data amendarea lor, in acest caz dandu-si concursul si administratorul scarii.
Acesti viitori ingineri, economisti, doctori sau ce vor vrea sa devina, si-au zis ca asa nu se poate, si au trecut la fapte mai concrete: trantiri de usi si obiecte scapate pe pardoseala, mutari si trantiri de mobilier, toate insotite evident de chiote si rasete, menite a te trezi pana si din cel mai adanc somn, de la 22.30 si pana la 4.30 dimineata.
Mi-am zis sa nu mai chem politia, sa le bat in teava, poate se linistesc, dar mi-am primit raspunsul lor hotarat prin batai de picior in tavan, iar ceilalti vecini m-au apostrofat ca li se sperie copiii, nepotii si animalele de companie din cauza zgomotului metalic.
Daca zgomotele „de fericire si indignare” produse de ei, nu s-ar petrece noapte de noapte, poate ca n-as fi chemat politia aproape de fiecare data, poate ca din cand in cand as mai fi avut intelegere. Bizar, politistii care vin de vreo saptamana incoace, au concluzionat ca sesizarile mele, nu se verifica la fata locului, pentru ca refuza sa intre la mine in apartament ca sa asculte zgomotele pe care le percep eu, si ca devin eu pasibil de amenda(ceea ce s-a si intamplat pana la urma), pentru apeluri nefondate. Am observat in ultima vreme ca dupa telefonul dat la 112(fie din casa fie de pe strada, la 1.30 sau 2.30 dimineata) si confirmarea ca va sosi un echipaj al politiei, telefoanele tinerilor studenti de deasupra, incep sa sune, iar ei ca prin magie, se potolesc pana la sosirea echipajului, pe toata durata prezentei in bloc a politistilor si cam pentru inca o jumatate de ora dupa plecarea lor, dupa care isi reiau imperturbabil actiunile de tocare marunta si consistenta a nervilor nostri.
Am reusit la un moment dat sa discut cu politistul de proximitate care m-a asigurat ca va veni personal la fata locului,”dar” atat, ca s-a stricat vremea si pe frigul asta e greu sa parcurgi distanta de 2 statii de masina, adica de la sectie pana la locul faptei.
Am ajuns la capatul rabdarii si al fortelor, nu mai stim ce sa facem, ne invoim de la serviciu pentru ca nu putem sta in picioare si ne-a fost taiat din salariu din cauza repetatelor invoiri. eu personal am fost instiintat ca daca nu incetez cu aceste invoiri, va trebui sa-mi caut de lucru.
Nu mai stiu la ce poarta sa bat, nu mai stiu pe cine sa intreb, astept niste sfaturi si o cale de urmat, exceptand vanzarea apartamentului si mutarea in alta parte.
Exista vreo posibilitate de chemare in instanta, de probare a celor spuse de mine, administratorul si ceilalti vecini refuza sa vina la mine in casa pentru a auzi zgomotele infernale ale acestor asa-zisi tineri care invata? Mai adaug de asemenea ca proprietarul e de necontactat(desi de la politistul de proximitate am inteles ca a trecut pe la politie, pentru a le face viza de flotant chiriasilor si conform invitatiei lasate de unul dintre echipaje care "a reusit" sa constate cele reclamate de mine, a incuviintat ca va veni insotit de cei 5, din care doar 3 apar in contractul de inchiriere, atunci cand vor avea toti liber...adica niciodata as zice eu), apartamentul de deasupra lor este aproape nelocuit in ultima vreme(doamna de vreo 70 de ani, singura, se pare ca s-a mutat la fata ei, undeva la casa), iar cel de vis-a-vis de ei, e locuit tot de o doamna singura de vreo 75 de ani, care are dormitoarele pe partea opusa, si ea mai mult plecata pe la copii ei dupa moatea sotului, anul trecut, asa ca am ramas singurii care suntem deranjati.
Va multumesc pentru rabdarea de a fi citit aceste randuri