avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii publice

Exista vreo lege care sa interzica tulburarea linistii publice intre orele 21-9 si 13 - 17? Mentionez ca am un bebelus care nu poate dormi dupa-amiaza din cauza galagiei.
Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încãlcarea unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice, art.2 pct.29 - tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora.

elis a scris:

Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încãlcarea unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice, art.2 pct.29 - tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora.

Se poate aplica textul citat mai sus si in cazul vecinilor nostri de deasupra, care se trezesc (3 persoane) pentru a merge la serviciu incepand cu ora 4:30 si pana la 7:30 fac zgomot in continuu (apa la cada cu presiune mare, scapat obiecte pe jos, tropait cu incaltaminte cu talpa dura in loc de papuci moi, etc...). Primul dintre ei se trezeste la 4:30 si pleaca pe la 5 si ceva ,apoi urmeaza al doilea care se trezeste la 5:30 si pleaca la 6 si ceva, si in cele din urma chiriasul lor care de la 6:45 pana la 7:15 face aceeasi harmalaie.

Am incercat sa le spunem sa nu mai faca zgomot asteptandu-i jos la parter cand coborau cu liftul. Dar degeaba... Azi de dimineata le-am si batut de 5 ori in usa dar nici macar n-au catadicsit sa mai raspunda...

Asociatia de proprietari a pus la intrarea in bloc un afis cu orele de liniste care trebuiesc respectate... Pot ei aplica si sanctiuni in cazul nerespectarii acelor ore, sau totul e doar de ochii lumii?

Multumiri,

Lucian Stroe.
Se poate aplica prevederile Legii nr.61/1991 pentru intervalul 4.30 - 7.30, in acest sens, puteti depune o plangere la Sectia de politie de care apartineti.
Intervalul orar de liniste trebuie sa fie respectat de toata lumea ... 22.00 - 8.00
elis a scris:

Se poate aplica prevederile Legii nr.61/1991 pentru intervalul 4.30 - 7.30, in acest sens, puteti depune o plangere la Sectia de politie de care apartineti.
Intervalul orar de liniste trebuie sa fie respectat de toata lumea ... 22.00 - 8.00

Nu cumva textul acela se refera doar la persoanele juridice? "Tulburarea prin... sau prin... in localurile sau sediile persoanelor juridice situate in imobile ... sau in vecinatatea acestora...".

Ati castigat cumva vreo cauza in acest sens, ca sa avem incredrea ca asta e incadrarea corecta?

Multumiri,

Lucian Stroe.
Domn' Lucian,
Cand v-ati adresat pe forum nu stati nimic despre legea care care sanctioneaza faptele de incalcare a unor norme de convetuire sociala..... Domnul consilier a avut amabilitatea sa va aduca la cunostinta despre aceasta lege. Nu ar fi mai simplu sa depuneti o plangere la Sectia de politie de care apartineti, cu referire la acesta lege? Apoi, mai lecturati si dvs. legea, poate va clarificati.
In alta ordine de idei, sa stiti ca chiar ... "merge" , asa ca nu mai stati!

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Statut chirias/vecini galagiosi LPavel LPavel Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. ... (vezi toată discuția)