avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaj

Activitate andreeaj

eu sunt asistenta medicala la un spital din romania.conform coduluimuncii mi-am anuntat angajatorul prin acea cerere anexand o adeverinta de la medicul de familie (am depus-o la runos dupa ce in prealabil i-am dat nr. de inregistrare si a fost semnata de managerul unitatii )dupa ce am facut anuntul am fost amenintata de asistenta sefa ca imi face referat pe motiv ca trebuia sa ii duc ei acea cerere.este corect?multumesc
intradevar singurul lucru care ne-a mai ramas este sa ne revolam.pana la urma ce ne mai poate face :bani oricum nu mai avem(cand vezi pe fluturas de salariu ca pe luna asta nu iei decat 470 lei dupa ce ai facut o scoala si iti asumi o responsabilitate,pentru ca pana la urma in mainile noastre stau viata unor oameni,si totusi ne facem treaba ci constinciozitate,iti cine sa iti iei campii),umiliti suntem asa ca ce mai aem de pierdut?mai nimic.deci eu sunt de parere ca trebuie sa mergem mai departe ,si ar trebui sa dea de gandit si altora in situatia noastra. iar referitor ca toate spitalele din romania sufera la fel nu este adevarat :tot un spital din romania noastra ,probail mai bine gospodarit,a reusit sa isi plateasca angajatii pentru orele suplimentare si pentru sporurile luate precum si bonurile luate pe cateva luni(cam 120 de bonuri de masa pe angajat).concluzia :daca la ei se poate la noi de ce nu?explicatie:poate acolo exista mai mult interes din partea conducerii.
o alta situatie:cum reuseste serviciul de ambulanta dintr-un judet de langa buc sa plateasca si salarii si sporuri si prime.ei de unde au bani?
nu ne lasam ,am fost si suntem umiliti in contnuare,insa nu ne dam batuti,ne este f greu deoarece noi cunoastem medicina, nu legile,dar la nevoie le invatam.si nu ne dam batuti .fiecare raspuns de la dumneavoastra ne incurajeaza si mai mult.daca nu stim invatam dar nu mai putem suporta bataia de joc.si pentru noi vin sarbatorile,si noi avem copiii,unii chiar nepoti care astepta sa vina mosu'.cum putem sa le explicam lor ca mosu'e in criza si nu are bani de cadouri.insa speranta ne ne vom recupera banii ne intareste .va multumesc in numele colegilor mei pentru sustinere si incurajari
va multumesc f mult pentru incurajare,pentru ca pana acum chiar si din partea celor care ar trebui sa ne sustina am primit numai reprosuri si raspunsuri de genul "sunteti lipsiti de respect"atunci cand am intrebat despre drepturile noastre.in prezent eu impreuna cu colegii mei incercam sa strangem cat mai multe semnaturi din partea angajatilor spitalului precum si bani pentru un avocat spre a actiona institutia in instanta in ideea de a ne recupera banii ce ni se cuvin din aprilie si pana azi.
as mai avea o intrebare:daca in timpul procesului se descopera ca o parte din banii primiti de institutie au disparut miraculos ori au fost greseli din contabilitate care au dus la situatia financiara actuala se va sesiza cineva pentru a face cercetari mai amanuntite sau tot noi trebuie sa depunem o plangere?si de asemeni care este institutia care ar purea sa faca aceste cercetari?
problema nu este ca noi lucram 8 ore si ne plateste 6.noi lucram ture de 12 ore ,weekend-uri,nopti care si asa nu ni sunt platite ,plus cele 120 ore suplimentare acumulate pana acum care nu au fost platite nici macar unasi de asemenea a doua problema este ca daca eu nu ma duc la serviciu tura ramane neasigurata in conditiile in care lucram o asistenta si o infirmiera pe toata sectia ,deoarece medic nu avem decat pana la pranz.de asemeni din lipsa de personal noaptea lucreaza doar asistenta fara infirmiera.luand in considerare ca eu sunt as la nou nascuti cine ar trebui sa preia in tura de noapte nau nascutul din sala daca eu nu sunt ,inf.nu este,iar medicul neonatolog nu face de noapte?cine ar trebui sa lucreze in locul nostru in acele zile libere neplatite?
care sindicat .ala care ne ia banii drept cotizatie si care uita de nasi cand avem nevoie.sindicatul zice acelasi lucru carel-a ziz si cand s-a hotarat sa ni se ia sporurile,adica nimic.ce interes ar avea ,doar isi ia banii in continuare?
ar trebui sa semnam niste cereri?pt ca naua nu ne-a zis nimeni asa ceva.doar am fost anuntati ca ni se vor opri bani la salariu corespunzator a 4 zile de munca si noi o sa lucram in acele zile.scurt si fara drept de replica
va multumesc f mult pentru promtitudine .daca refuzam sa mergem la servici in cele patru zile de concediu fara plata putem fi sanctionate sau este dreptul nostru
va intreb in numele tuturor asistentelor si infirmierelor dintr-un spital din Romania(unde totul e posibil).in luna aprilia ac au fost retinute din drepturile salariale toate sporurile care ni se cuveneau(spor de noapte, sambete duminici ,spor de sectie)in afara de sporul de vechime ,precum si bonurile de masa pe motiv ca este criza financiara,a.i o asistenta debutanta primeste in momentul de fata un salariu lunar de 490 lei si o infirmiera cu vechime 470 lei.desi am lucrat f multe ore suplimentare de asemenea acestea nu au fost platite din aceleasi motive de criza si nici zile libere nu am primit pentru ca nu ex suficient personal medical ca se fie asigurat serviciul medical.acum am fost anuntate ca in fiecare luna o sa se opreasca din salariu o suma corespunzatoare a 4 zile de concediu f plata (conform legii)insa noi suntem obligate sa venim la munca in acele zile.noi nu cunoastem legile insa povestea e cusuta cu ata alba,si noua nu ni se pare corect asa incat ne gandeam sadam institutia in judecata.inrebarea este:avem drepate sa ne cerem drepturile si vom castiga in cazul unui proces,sau vom munci in continuare fara bani?va rugam mult ajutati-ne