avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate priministru2014

Activitate priministru2014

buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati si pe mine in intelegerea unei sentinte.
est vorba de un proces de fond funciar-revendicre imobiliara.
la ultimul termen (11.11.2009) s-a dat sentinta:

" 11/11/2009 Admite recursul declarat de reclamanta lungu Maria împotriva sentinţei civile nr.- 3032 din 27 mai 2009 a Judecătoriei Botoşani. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Irevocabilă. "

va rog tare mult, daca se poate sa-mi explicati mai pe intelesul meu ce inseamna aceasta : Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă?

va multumesc anticipat
Răspuns la discuția desfacere cmi abuziva?
Art. 268.
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata

In cazul meu pe decizia obtinuta in copie de la ITM cuprinde numai punctul d.
In acest caz va intreb de ce ITM opereaza un astfel de act care nu este intocmit cum trebuie? De ce trebuie sa pierd timp si sa deranjez oameni pentru a-mi obtine drepturile?
Buna seara ,
ce sanse as avea in cazul in care as cere despagubiri morale pentru faptul ca mi sa desfacut contractul de munca disciplinar , pentru faptul ca astept de 3 luni salariul (pentru 2 luni de munca,adica pt. munca prestata in iunie si iulie 2009 )si probabil va mai dura pana il voi recupera.
Eu si familia mea traim actulmente din indemnizatia crestere copil pe care o ia sotia.
Buna ziua,
In primul rand multumesc pentru raspuns , dar am nevoie de o explicatie mai pe intelesul meu.
La urmatorul termen trebuie sa reformulez obiectul actiunii.Intrebarea mea este daca pot adauga in acest momentin obiectul actiunii prezentului proces alaturi de celelalte cereri se poate introduce si solicitarea anularii deciziei de desfacere a contractului de munca priin concediere ?
Multumesc frumos
Buna ziua,
In data de14.08.2009 mi-am dat demisia de la societatea unde lucram nefiind platit timp de 2 luni nu am stat cele 15 zile in preaviz . Intre timp am fost chemat de catre conducere la cercetare disciplinara ?:O m-am conformat si de aceasta data ,dar la sediu era numai paznicul socitatii. L-am sunat pe domnul director care ma invitat la sediul altei firme de-al dumnealui din alta localitate (cca35 km) asa ca am renuntat.
Avand nevoie de carnetul de munca am vazut ca mi s-a desfacut contr. de munca disciplinar art.61 lit.a cu data de 30.09.2009
Intre timp m-am adresat instantei de judecata pentru recuperarea drepturilor salariale neplatite+indemnizatia de concediu odihna. La primul termen nu s-au indeplinit conditiile de procedura datorita faptului ca firma nu a primit citatia,asa ca eu am cerut amanarea ca sa-mi iau aparator.
Va rog sa-mi spuneti daca in obiectul actiunii prezentului proces alaturi de celelalte cereri se poate introduce si solicitarea anularii deciziei de desfacere a contractului de munca priin concediere ( care de altfel este incompleta si nu mi-a fost comunicata la timp)?
Multumesc frumos