avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casare sentinta recurata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casare sentinta recurata

buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati si pe mine in intelegerea unei sentinte.
est vorba de un proces de fond funciar-revendicre imobiliara.
la ultimul termen (11.11.2009) s-a dat sentinta:

" 11/11/2009 Admite recursul declarat de reclamanta lungu Maria împotriva sentinţei civile nr.- 3032 din 27 mai 2009 a Judecătoriei Botoşani. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Irevocabilă. "

va rog tare mult, daca se poate sa-mi explicati mai pe intelesul meu ce inseamna aceasta : Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 15:10, 13 Noiembrie 2009
Aceasta fraza inseamna ca instanta de recurs a considerat ca trebuie sa trimita dosarul inapoi la instanta de fond pentru a mai fi judecat odata.
prin urmare solutia data in prima instanta (la fond) la judecatoria botosani a fost desfiintata de tribunal iar dosarul se intoarce la judecatoria botosani pentru a mai fi judecat inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sejc_2010 sejc_2010 Buna ziua.In cadrul sentintei unui recurs am primit formularea: Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza pentru completarea ... (vezi toată discuția)
Procedura dardamian dardamian Ce inseamna ca un tribunal \"Admite ca fondat recursul introdus de reclamantul ..... împotriva sentinţei civile nr. ........pronunţată de Judecătoria ... (vezi toată discuția)
Casare sentinta recurata vali simion vali simion Buna ziua va rog frumos sa-mi explicati si mie ce inseama :admite recursul. Caseaza sentinta recurata si o trimite spre rejudecare instantei de fond. ... (vezi toată discuția)