avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

Buna ziua.In cadrul sentintei unui recurs am primit formularea: Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza pentru completarea probatoriilor. Daca imi puteti explica ce inseamna mai exact.
Cel mai recent răspuns: sejc_2010 , utilizator 19:41, 8 Octombrie 2010
Inseamna ca desfiintat hotararea anterioara ( cea care a fost atacata cu recurs) si a trimis cauza spre rejudecare instantei care a pronuntat hotararea desfiintata, pentru a administra si alte probe si pentru a pronunta o alta hotarare.
Buna seara! Cauza a fost trimisa la instanta a carei hotarare a fost atacata cu recurs care este fie instanta de fond fie instanta de apel. Instanta de recurs a apreciat ca probele nu sunt suficiente si ca instanta inferioara in grad nu putea sa se pronunte pe problema de drept care a avut-o de rezolvat numai in baza probelor pe care le-a administrat si sunt necesare probe noi care sa clarifice situatia. In aceste conditii dosarul se va intoarce la instanta a carei hotarare a fost casata de instanta de recurs si dosarul se va rejudeca cu respectarea cerintelor impuse de instanta superioara. Mult succes!
Multumesc frumos pentru raspunsuri. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la partajul matrimonial. cristicenuseriu cristicenuseriu Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire,in cauza un recurs la procesul de partaj matrimonial,la care am primit urmatorul raspuns-(Casează în tot ... (vezi toată discuția)
Infractiuni-m art. 180 c.pen vvvvvv vvvvvv Cum se desfasoara rejudecarea unui dosar restituit de catre instanta de recurs- tribunal, instantei de fond- judecatorie ?- in sensul de etape ale judecatii , ... (vezi toată discuția)
Casare sentinta recurata vali simion vali simion Buna ziua va rog frumos sa-mi explicati si mie ce inseama :admite recursul. Caseaza sentinta recurata si o trimite spre rejudecare instantei de fond. ... (vezi toată discuția)