avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate Anny2009

Activitate Anny2009

Da, m-am lamurit citind si art.137 ind.3 alin 3! Asta ne cam incurca la ceea ce vrem noi sa facem. Oricum, mersi mult!
Administratorul unic dintr-un SA ce functioneaza in regim unitar, poate fi si director general? I se pot aplica prevederile art.143 ind.1 alin.3,din LSC chiar daca nu exisata un consiliu de administratie?!Vorbim de un administrator care nu este actionar !
Intr-o societate pe actiuni, administratorii(consiliul de administratie) pot sa fie in totalitate neactionari sau e obligatoriu sa fie desemnati de catre AGA dintre actionari? V-as ruga sa motivati si in drept raspunsul Dvs! Multumesc!
Răspuns la discuția structura actionariat
Nu ma refeream la cesiune ci strict la natura structurii actionariatului. Daca la ORC figureaza: "structura actionariatului:100% persoane fizice" , iar situatia s-a schimbat intre timp (apare si o persoana juridica ), e necesar modificarea si la ORC sau nu?
Credeti ca e obligatorie inregistrarea la registrul comertului a noii structuri a actionariatului( din 100% persoane fizice in 70% persoana juridica + 30% persoane fizice) in cazul unei S.A. -societate necotata la bursa- si unde cesiunile de actiuni s-au facut in cei 10 ani de existenta a firmei in exclusivitate prin semnatura in Registrul actionarilor tinut de firma.?
Intrebam, deoarece in reg,comertului aparem la pozitia " asociati" ca avand 100% asociati persoane fizice! Este obligatoriu necesar sa solicitam schimbarea si daca da, este vreo problema ca au trecut cateva luni de la cesiune? Multumesc!
Răspuns la discuția hotarare aga cesiune
Pe situl ORC - ghid de documente- sunt prezentate documentele care sunt necesare in cazul cesiunii de p.s si acolo se arata ca nu este necesar contract de cesiune si nici act aditional daca in Hotararea AGA sunt cuprinse toate clauzele referitoare la drepturile si obligatiile cedentului si cesionarului si a fost semnat de acestia!
Ce sa mai cred atunci?
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, cum se redacteaza hotararea AGA ? "AGA hotaraste cesionarea...etc" sau "AGA ia act si este de acord cu decizia lui x sa cesioneze catre y....." Mai doresc sa va intreb cum se va semna aceasta hotarare? Cedentul si cesionarul vor semna fiecare de 2 ori: o data in calitate de cedent(cesionar0 si inca o data ca asociat? Multumesc anticipat pt.raspunsul Dvs.!