avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratorul unic / director general
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratorul unic / director general

Administratorul unic dintr-un SA ce functioneaza in regim unitar, poate fi si director general? I se pot aplica prevederile art.143 ind.1 alin.3,din LSC chiar daca nu exisata un consiliu de administratie?!Vorbim de un administrator care nu este actionar !
Cel mai recent răspuns: Anny2009 , utilizator 20:54, 9 Noiembrie 2009
Administratorul unic nu poate fi si director general deoarece nu sunt intrunite conditiile pluralitatii de administratori pentru delegarea atributiilor de administrare operativa (vezi art. 138 ind. 1 alin. (1) LSC).
Da, m-am lamurit citind si art.137 ind.3 alin 3! Asta ne cam incurca la ceea ce vrem noi sa facem. Oricum, mersi mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Sa - delegare responsabilitati c.admin - directori / emitere decizii andx andx Intr-un SA, Consiliul de Administatie poate delega unui director de sucursala responsabilitatea emiterii unei Decizii de sanctionare disciplinara a unui ... (vezi toată discuția)