avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate balteanu valentin

Activitate balteanu valentin

Bună ziua !

Soția mea este angajata Primăriei din localitate și primește salariu fiind încadrată ca asistent personal al soacrei mele, persoană cu handicap gradul 1. Acest tip de venituri nu este exceptat de la poprire de către prevederile art. 728, alineatul 7 ale Noului Cod de procedura civila ?
Va mulțumesc !
Bună ziua ?
Pe timpul procesului de dare în plată se continuă poprirea pe venituri și salarii ?
Într-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă suma pe care urmează să o plătesc băncii a fost trecută greșit. Am înțeles că banca poate cere revizuirea hotărârii. Există vreun termen, un an, doi ani, zece ani, în care se poate face aceasta cerere de revizuire ?
Va mulțumesc pentru eventualele lămuriri !
In cat timp pot face respectiva Cerere ? Daca trece un anumit termen, probabil banca pierde acest atu.
Va multumesc mult pentru amabilitate ! Asa voi proceda.
Am actionat banca in instanta conform Legii darii in plata. Pe timpul procesului, dupa faza de Fond, castigata de catre noi, banca a cesionat creditul nostru unei firme olandeze dar a continuat sa se prezinte in Instanta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In Apel a castigat banca, Recursul mi-a fost respins. E legal ce a facut banca ? Cum as putea actiona in continuare ?
Am actionat in instanta banca conform Legii darii in plata a imobilului gajat. Pe fond am castigat noi, in Apel sentinta a fost favorabila bancii. Am depus Recurs, acesta mi-a fost respins pentru ,,lipsa motive recurs,,. Hotararea a ramas definitiva si irevocabila, nu-i asa ? Problema simpatica este ca in Hotararea Tribunalului datoriile mele catre banca au fost consemnate la suma de 54.000 euro si nu 183.000 euro. Banca nu a facut nici un comentariu in Recurs referitor la aceasta eroare. Ce putere are aceasta Hotarare, referitor la aceasta greseala crasa a Instantei ? Teoretic, eu pot merge la banca si sa le spun sa imi faca un desfasurator pentru a incepe sa platesc rate la datoria HOTARARTA de catre Tribunal, adica 54.000 euro. Pai ? Unde-i lege nu ar trebui sa fie tocmeala.
Răspuns la discuția Titlu executoriu
Multumesc pentru raspunsuri. O sa merg la jurista Primariei, poate cadem de acord cu o esalonare a datoriilor. Persista nelamurirea mea de ce le spun ei la penalitati ,,taxa de timbru,,
Am restante de plata la Primarie ( impozit pe casa si teren si o amenda auto ) suma de 2.700 lei. Primaria mi-a trimis ieri un Titlu Executoriu pentru suma de 4.700 lei. Diferența de 2.000 lei = Taxa de timbru. Ce este aceasta Taxa ? Pot merge sa platesc doar restantele sau o parte din ele fara sa achit respectiva Taxa ? Multumesc!
Bună ziua ! Am trimis Băncii ,,Notificarea de dare in plată,, in august 2016. Banca a contestat_o in instanta, la Judecatorie. La momentul respectiv, executorul judecătoresc imi oprise deja 1/3 din pensie, in cadrul dosarului de executare silită. După depunerea Notificării acesta a refuzat sa suspende executarea, motivînd ca nu mai are voie sa faca nici un act in dosar. Acum doua saptamani am castigat procesul pe fond. Executorul refuza, in continuare, să suspende oprirea, motivand ca Hotararea nu este definitivă. A procedat legal executorul judecătoresc in august 2016 ? Dar acum, in iulie 2017 ? Multumesc.
Sotia afla ca fostul sot, in ultimii trei ani, a obținut un salariu mai mare decat cel declarat la stabilirea pensiei alimentare. Poate cere in instanta sumele cuvenite copilului, retroactiv ? Va trebui să plătească taxa de timbru in functie de suma stabilită ? Multumesc !