avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actualizare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actualizare pensie alimentara

Sotia afla ca fostul sot, in ultimii trei ani, a obținut un salariu mai mare decat cel declarat la stabilirea pensiei alimentare. Poate cere in instanta sumele cuvenite copilului, retroactiv ? Va trebui să plătească taxa de timbru in functie de suma stabilită ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:47, 10 Septembrie 2016
Dacă pensia alimentară s-a stabilit în sumă fixă, nu poate cere retroactiv decât suma stabilită de instanţă.
Daca pensia a fost stabilita in suma certa, atunci nu va putea fi pretinsa retroactiv ci doar de la data sesizarii instantei cu o cerere de majorare.

Daca pensia a fost stabilita in procent, atunci printr un executor judecatoresc veti putea solicita diferenta intre ceea ce a platit si ceea ce ar fi datorat legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara roxi13 roxi13 Care este venitul care se ia in calcul la stabilirea pensiei alimentare? Cel brut sau cel net? Fostul meu sot nu imi spune niciodata ce salariu are, ii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara razvan38 razvan38 Buna seara ! Doresc si eu cateva lamuriri legate de valoarea pensiei alimentare in conditiile in care fosta sotie nu are nici un venit stabil. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)