avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara. Buna ziua. Se da urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara. Buna ziua. Se da urmatoarea situatie. In urma ...

Pensie alimentara.
Buna ziua.
Se da urmatoarea situatie. In urma divortului a fost stabilita de judecatorie plata a pensie alimentare in valoare de 25% din salariu. X a plecat in strainatate dar a continuat sa plateasca aceiasi pensie alimentara. Y nu are acces la informatii despre salariul care il castiga in momentul de fata. Dar judecand dupa salariile europene este mult mai mare fata salariu de la noi din tara.
Intrebarea mea este. Se poate actiona in instanță pentru a cere plata a celor 25% din venit retroactiv? (X a plecat din tara in urma cu 6-7 ani si el plateste de atunci suma de 500 de lei)
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:06, 20 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand deja hotarare nu aveti ce sa cereti in instanta caci procentul este legal stabilit.

Ceea ce trebuie sa faceti este sa o executati silit pentru eventuala diferenta de venit. Asta inseamna ca trebuie sa legalizati hotararea si sa apelati la Min Justitiei o executare in strainatate pe veniturile efectiv realizate.

Puteti cere retroactiv pe 3 ani din urma, nu mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara blackbeauty7 blackbeauty7 Prin hotarare judecatoresca se stabileste plata minima ptr. pensie alimentara pana la 18 ani, platitorul (tatalnu lucra la momentul respectiv plecat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daria76 daria76 cum se stabileste pensia alimentara intr'un proces de divort cu un minor daca eu sunt plecat in strainatate si nu am servici (vezi toată discuția)