avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

cum se stabileste pensia alimentara intr'un proces de divort cu un minor daca eu sunt plecat in strainatate si nu am servici
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 06:36, 26 Mai 2012
Legea stabileste in cazul parintilor care nu au venituri, un plafon minim de pensie, prin calcularea pensiei alimentare raportata la salariul minim pe economie. Salariul minim pe economie in acest moment este 700 lei. Salariul net aferent acestuia este 530 lei.
Instanta nu poate stabili mai putin de 25% din salariul minim pe economie.

Si in ce conditii instanta poate stabili un procent mai mare de 25% din venitul minim celor care nu au loc de munca? Si acest procent se raporteaza la salariul brut sau net?
Procentul se raporteaza la salariul net, adica la cei 530 lei.
Am retinut :) Va multumesc mult.
Instanta poate stabili pensia pana la maxim 25% din venitul minim in cazul dvs, dar nu are o limita inferioara. Deci, daca nu aveti de lucru si reusiti sa convingeti instanta de necesitatile dvs. precum si de posibilitatile parintelui rezident, instanta poate stabili o pensie si de 50 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, 25% din minimul pe economie, adica 25% din 700 ron? arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As avea si eu nevoie de un sfat referitor la pensia de intretinere pe care trebuie sa mi-o dea tatal copilului meu. Mentionez ca sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară din indemnizație crestere copil 2020user2020 2020user2020 Buna ziua! Mi se poate majora plata pensiei alimentare , din cuantumul indemnizației de crestere copil de care beneficiez in prezent ? Este legal? (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara andra721 andra721 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt. In aprilie 2012 s-a stabilit o pensie alimentara in cuantum de 1/4 din salariul minim ... (vezi toată discuția)