Multumesc pentru răspuns!
Unde pot verifica acest lucru? La Finante sau la Reg,Com? PFA-ul de traducător este înregistrat la Finante ca meserie liberală. M-as mira sa nu ma întoarcă de acolo la Reg.Com. Sub pretextul ca PFA profesor nu se întreg la Finante.
Multumesc mult de ajutor!
Detin o diploma de filologie limbi straine care imi permite sa functionez atat ca traducator-interpret cat si ca profesor de limbi straine. Pentru ca in ultima vreme m-am axat mai mult pe traduceri mi-am facut un PFA pentru aceasta meserie. De curand am primit o ofera de a lucra si ca profesor, dar mi s-a spus ca pentru acest lucru imi trebuie PFA de profesor.
Intrebarea mea: Pot trece activitatea de profesor pe acelasi PFA de traducator, adica sa adaug un alt cod de activitate pe acelasi CIF si sa am un singur PFA? Sau trebuie sa infiintez un alt PFA cu activitate specifica de profesor, adica sa detin doua PFA-uri separate? Ce ma sfatuiti?
Vizavi de acest topic am si eu o intrebare.
Sunt proprietara a unui apartament la ultimul etaj intr-un bloc de 4 etaje. Blocul este destul de vechi si izolatia a cedat. De multa vreme a inceput sa ne ploua in casa, incat a devenit practic de nelocuit. Am incercat prin diverse metode sa izolam terasa blocului, dar fara rezultat - apa tot se infiltreaza prin pereti. Singura posibilitate este mansardarea - investitie de 7-8000 RON. Problema este ca administratorul nu ia nici o initiativa in acest sens, ba mai mult se pare ca nu-i pasa - nici lui si nici celorlalti vecini - pe motiv ca nu le ploua lor in casa, ci doar mie. Situatia este insuportabila. Cum as putea actiona (dpdv legal) pentru ca ei sa constientizeze necesitatea si contribuirea la plata mansardarii? Investitia intr-un acoperis este pentru tot blocul si nu numai pentru cei care locuiesc la ultimul etaj. Asa cum pune administratorul problema, eu trebuie sa platesc singura mansardarea pt ca locuiesc la etajul problema si noroc bun daca toti locatarii o vor duce bine de pe urma acestei investitii. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu informatii in acest sens.
Vizavi de acest topic am si eu o intrebare.
Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc de 4 etaje. Blocul este destul de vechi si izolatia a cedat. De multa vreme a inceput sa ne ploua in casa, incat a devenit practic de nelocuit. Am incercat prin diverse metode sa izolam terasa blocului, dar fara rezultat - apa tot se infiltreaza prin pereti. Singura posibilitate este construirea unui acoperis - investitie de 7-8000 RON. Problema este ca administratorul nu ia nici o initiativa in acest sens, ba mai mult se pare ca nu-i pasa - nici lui si nici celorlalti vecini - pe motiv ca nu le ploua lor in casa, ci doar mie. Situatia este insuportabila. Cum as putea actiona (dpdv legal) pentru ca ei sa constientizeze obligativitatea participarii la reparatii? Investitia intr-un acoperis este pentru tot blocul si nu numai pentru cei care locuiesc la ultimul etaj. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu informatii in acest sens.