avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare si presiuni din partea unor vecini si a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare si presiuni din partea unor vecini si a administratorului

Sunt proprietar al unui apartament la etajul 4 al unui bloc.Unul din vecinii de la cealalta scara, impreuna cu administratorul ma ameninta cu datul in judecata pentru ca nu accept mansardarea.

Au acest drept? Deja e hartuire din partea lor.....
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: daniel26 , utilizator 10:25, 6 Noiembrie 2009
Ei va pot da in judecata dar asta nu inseamna ca instanta de judecata va poate obliga sa le dati acordul! Si nu se poate mansarda fara acordul TUTUROR proprietarilor din imobil!:D
Daca sunteti impotriva mansardarii , pur si simplu nu va dati acordul !
SUCCES!
B-)
1).administratorul nu are nicio treaba in a face presiuni asupra Dv. intrucat el este un angajat al asociatiei (deci si al Dv.) si nu face parte din conducerea asociatiei.
2).problema mansardarii trebuia discutata intr-o adunare generala, fiind o lucrare cu implicatii foarte importante prin consecinte.
3). in strangerea semnaturilor trebuie sa se implice comitetul executiv, presedintele asociatiei, nu administratorul si nici vecinii de la alte scari.
4). Acordul Dv., ca proprietar direct afectat este obligatoriu. O presiune de genul ca "va dau in judecata" este pe dos. Adica Dv. ii puteti da in judecata pe ei pentru hartuire.
..........................
Discutarea mansardarii trebuie facuta in mod serios intre comitet (presedinte) si cei direct afectati (proprietarii de la ultimul etaj) cu prezentarea firmei pe care eventual au ales-o, pe ce considerente, vizitarea unor lucrari facute de acestia la alte blocuri etc....adica acest comitet sa dovedeasca respect fata de Dv. cei de la ultimul etaj, care si-asa aveti destule probleme....nu sa trimita administratorul si un vecin cu "naframa-n varf de bat (vezi tabelul cu semnaturi)" intr-o mana si cu "koloshnicov-ul (vezi amenintarile)" in cealalta....

Preventiv ar fi bine sa consultati un avocat . Pe mine m-au dat in judecata fix pentru acelasi motiv. Momentan instanta a cerut reformularea actiunii intrucat cererea initiala este o tampenie din toate punctele de vedere (adica nu se intelege ce vor). Probabil ca la termenul urmator cererea lor va fi respinsa definitiv. Deci este posibil sa va actioneze in judecata dar, opinia mea, nu au nicio sansa sa castige !
Totusi ,dupa cum bine stiti prostii au mintea odihnita. Nu-i ignorati. Luati-va masurile de siguranta din timp prin consultarea unui avocat. Iar daca locuiti in sectorul 3 sfatul meu sincer este sa va angajati de urgenta un avocat.

@MIHAI GRIGORE: Si eu am crezut ca nu se poate mansarda fara acordul locatarilor. M-am inselat. In Romania se poate. Va pot spune ca,in cazul meu, la eliberarea autorizatiei de construire exista acordul a doar 5(cinci) locatari din 30. Ce ziceti de asta ?:whistle:
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
gikurtu, utilizator
gikurtu a scris:

@MIHAI GRIGORE: Si eu am crezut ca nu se poate mansarda fara acordul locatarilor. M-am inselat. In Romania se poate. Va pot spune ca,in cazul meu, la eliberarea autorizatiei de construire exista acordul a doar 5(cinci) locatari din 30. Ce ziceti de asta ?:whistle:


Eu zic sa va luati avocat si la sfarsitul lucrarilor sa va cereti dreptul de proprietate pe x% din acele apartamente ca urmare a faptului ca au fost construite pe proprietatea dumneavoastra (terasa) fara acordul proprietarului.;)

Mergeti in instanta pentru anularea autorizatiei de construire pe baza faptului ca este eliberata unui investitor care nu are nici o calitate juridica in raport cu imobilul asupra caruia se intervine. Conform legii este necesara depunerea la dosar a actului care permite executarea lucrarilor in copie legalizata. Acesta poate fi contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere sau comodat cu clauza de modificare/construire, hotarare judecatoreasca de punere in posesie, titlu de proprietate.

Este foarte grav daca s-a intamplat asa ceva, nici macar majoritate nu a fost. Acei functionari care au eliberat autorizatia (in frunte cu primarul) ar trebui verificati si demisi.
Vizavi de acest topic am si eu o intrebare.
Sunt proprietara a unui apartament la ultimul etaj intr-un bloc de 4 etaje. Blocul este destul de vechi si izolatia a cedat. De multa vreme a inceput sa ne ploua in casa, incat a devenit practic de nelocuit. Am incercat prin diverse metode sa izolam terasa blocului, dar fara rezultat - apa tot se infiltreaza prin pereti. Singura posibilitate este mansardarea - investitie de 7-8000 RON. Problema este ca administratorul nu ia nici o initiativa in acest sens, ba mai mult se pare ca nu-i pasa - nici lui si nici celorlalti vecini - pe motiv ca nu le ploua lor in casa, ci doar mie. Situatia este insuportabila. Cum as putea actiona (dpdv legal) pentru ca ei sa constientizeze necesitatea si contribuirea la plata mansardarii? Investitia intr-un acoperis este pentru tot blocul si nu numai pentru cei care locuiesc la ultimul etaj. Asa cum pune administratorul problema, eu trebuie sa platesc singura mansardarea pt ca locuiesc la etajul problema si noroc bun daca toti locatarii o vor duce bine de pe urma acestei investitii. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu informatii in acest sens.

Alte discuții în legătură

Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, vin cu o mare intrebare la dumneavoastra... De curand, mai precis de un an si jumatate mi-am cumparat un apartament la etajul 4(bloc cu 4 etaje). ... (vezi toată discuția)
Bloc: pretentii financiare de la vecini - proprietar ultimul etaj pentru reparare mansarda claudiustan claudiustan Buna ziua, Proprietarul de la ultimul etaj (4) al blocului a initiat construirea unei mansarde pe motiv ca ii ploua in casa. Asociatia de proprietari nu ... (vezi toată discuția)