gikurtu a scris:
@MIHAI GRIGORE: Si eu am crezut ca nu se poate mansarda fara acordul locatarilor. M-am inselat. In Romania se poate. Va pot spune ca,in cazul meu, la eliberarea autorizatiei de construire exista acordul a doar 5(cinci) locatari din 30. Ce ziceti de asta ?:whistle:
Eu zic sa va luati avocat si la sfarsitul lucrarilor sa va cereti dreptul de proprietate pe x% din acele apartamente ca urmare a faptului ca au fost construite pe proprietatea dumneavoastra (terasa) fara acordul proprietarului.;)
Mergeti in instanta pentru anularea autorizatiei de construire pe baza faptului ca este eliberata unui investitor care nu are nici o calitate juridica in raport cu imobilul asupra caruia se intervine. Conform legii este necesara depunerea la dosar a actului care permite executarea lucrarilor in copie legalizata. Acesta poate fi contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere sau comodat cu clauza de modificare/construire, hotarare judecatoreasca de punere in posesie, titlu de proprietate.
Este foarte grav daca s-a intamplat asa ceva, nici macar majoritate nu a fost. Acei functionari care au eliberat autorizatia (in frunte cu primarul) ar trebui verificati si demisi.