avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare (tentativa) ilegala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare (tentativa) ilegala

Locuiesc intr-un bloc de gars. conf. 3,la etajul 4 .Cativa vecini au mancarici si tot umbla pe la usile locatarilor cu tot felul de tabele ,ca au gasit ei o firma sa mansardeze blocul,chiar daca la sedinta cu locatarii am spus clar ca majoritatea celor de la ultimul etaj nu vrem acest lucru.Completarea adusa legii 230/2007 spune clar :" trebuie acordul a 2/3 din membrii asociatiei si toti de la ultimul etaj ",dar indivizii ne ameninta ca ei tot vor aduce firma si vor trece peste noi.Va rugam mult , ce putem face sa ne lase in pace ? Multumim .
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
tzuppy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ildy_03 , utilizator 21:59, 14 Octombrie 2011
Pai daca tot au mancarici, poate- scarpinati cumva sa le treca. Mare prostie cu mansardare unui imobil in care traiesc oameni. Nu mai vorbesc de harmalaia care se propaga si la blocurile vecine, ca au facut astia blocurile asa de aproape ca daca ma uit pe geam stiu ce mananca vecinul la pranz si mai ales ce barfe mai zice...
In comert este un produs, se cheama FLIT, asa ca folositi-l.
Nu pot trece "peste" Dvs! In cazul in care va mai deranjează faceți o sesizare la poliție si se vor linisti cu siguranță! Sunt doar intimidari ieftine care,din păcate, țin la persoanele "slabe de inger"!B-)
Oricum, in cazul in care chiar trec la fapte , va trebui sa sesizati primaria-serviciul disciplina in construcții si inspectoratul de stat in construcții.
Pai reclamatiile la politie sau la primarie nu cred ca vor avea efectul dorit deoarece, asa ne explica autorul topic-ului, ca ”grupul de initiativa” tocmai asta vor, sa de-a actiunii lor o forma legala. Ce sa mai reclami daca dumnealor au sa zicem 70-80% voturi ”pentru” ? Nu are sens... Faza este ca la aceasta actiune, f. important este votul celor de la ultimul nivel.
Bun, pentru ca am ceva experienta in domeniu, pot sa va zic ca per total o asemenea actiune - de mansardare a unui imobil este o chestie grozava, insa - in calcul intra o gramada de ”daca” si ”ar trebui” ca pur si simplu te lasi pagubas de toate beneficiile mansardarii. Faci domnule o lucrare de izolare termica a terasei, urmata de o lucrare de hidroizolatie cum scrie la carte si nu ai treaba 15-20 de ani... Dar daca vrei sa faci mansardare cu proprietarii in locuinte, inebunesti si-ti iei lumea in cap (operatiunea dureaza cel putin 1 an de lucru neintrerupt cu lucrari care presupun daramari, gaurire de plansee, ancorare stalpi, busituri, suduri, flex-uri care fluiera de mama focului...). Nu mai vorbesc de praf, galagia si vocabularul suburban folosit de nepotii mesteului Manole. Este iadul pe pamant. Asta trebuie sa li se explice initiatorilor aceui demers. Cunosc ei toate aceste aspecte? Si apoi firma. Ehe,hei trebuie sa stii cu cine te-ai pus sa faci treaba! Daca dai peste niste sarlatani, v-ati fript...
In sfarsit, nu insist. Trebuie sa luati o hotarare inteleapta. Succes!
Aceste institutii ale statului pot sa-i opreasca sa inceapa mansardarea ? Sau pot doar sa-i amendeze, iar noi trebuie sa ne judecam cu firma in cazul in care trec peste acordul nostru (al celor de la etajul 4 ) si incep lucrarea ?
pentru a incepe o astfel de lucrare, firma constructoare trebuie sa primeasca avizul mai multor institutii ale statului, printre care si de la Inspectoratul de Stat in Constructii, iar dupa obtinerea tuturor avizelor, primaria de care apartineti va emite "Autorizatia de construire", insa au nevoie de semnaturile tuturor celor de la ultimul nivel, nimeni neavind curajul sa treaca peste acest pas in primarie cu riscul pierderii postului
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ContSters62736, utilizator

Alte discuții în legătură

Mansardare bloc doar o scara lirang lirang Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care are 4 scari, de curand s-a inceput mansardarea blocului doar la una dintre scari, cea pe care locuiesc si eu pt ca pe ... (vezi toată discuția)
Mansardarea blocului scarlett scarlett Locuiesc la et 4 al unui bloc format din 2 scari. Locatarii din scara mea sunt de acord cu mansardarea scarii . As vrea sa stiu daca am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Mansardare 2011 izaandre izaandre Buna ziua! Stau intr-un bloc construit in anul 1974 la etajul 4. Se doreste mansardarea blocului,dar eu nu sunt de acord,pentru ca am doi copii mici si imi e ... (vezi toată discuția)