avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare (tentativa) ilegala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare (tentativa) ilegala

Locuiesc intr-un bloc de gars. conf. 3,la etajul 4 .Cativa vecini au mancarici si tot umbla pe la usile locatarilor cu tot felul de tabele ,ca au gasit ei o firma sa mansardeze blocul,chiar daca la sedinta cu locatarii am spus clar ca majoritatea celor de la ultimul etaj nu vrem acest lucru.Completarea adusa legii 230/2007 spune clar :" trebuie acordul a 2/3 din membrii asociatiei si toti de la ultimul etaj ",dar indivizii ne ameninta ca ei tot vor aduce firma si vor trece peste noi.Va rugam mult , ce putem face sa ne lase in pace ? Multumim .
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
tzuppy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ildy_03 , utilizator 21:59, 14 Octombrie 2011
Domnule adrian tot ce legatura exista intre articolul citat de dvs si problema expusa ?? NICIUNA.

Acea mansardare nu se poate efectua nici cu 99 % din voturi, daca exista un proprietar de la ultimul nivel care nu e de acord. Citatele date de dvs vorbesc de instrainare(vanzarea) mansardei, dar momentan mansarda nu exista.
Cum a spus si ausfahrt legea 230 nu are treaba cu problema prezentata.

Eu inteleg ca mansardarea implica instrainare, vanzarea, concesionarea si schimbarea destinatiei acelei parti comune care acum este terasa blocului pentru ca altfel nu se poate realiza prooiectul de construire a acelei mansarde.
Eu am indicat prevederile unei legi conform careia aceste actiuni (instrainare, vanzare, schimbarea destinatiei unui spatiu comun) se pot face daca axista cordul a 2/3 ....
Daca nu s-a obtinut acordul, conform legii, @ildy_03 se poate folosi de aceste prevederi pentru a se opune acestor actiuni ce se fac in vederea mansardarii.
Dar, daca dumneavoastra @grandanat, aveti un raspuns mai bun, mai apropiat, mai util pentru postatorul intrebarii, va rog sa-l prezentati aici.
Cat priveste legatura intre legea 170 si 230, aceasta este evidenta atat timp cat una o modifica sau completeaza pe cealalta. Iar in legea 170/2010 se stabilesc contitiile de "incetarea destinaţiei de folosinţă comună pentru părţile comune din clădirile cu mai multe etaje", ceea ce are legatura cu problema expusa de utilizator.
Dar va asteptam sa ne spuneti concret ce lege, articol, prevedere ar trebui sa foloseasca, sa actioneze in aceasta situatie.

@ildy_03 : depui la primarie o opozitie la eliberarea autorizatiei de construire in temeiul legii 50/1991 (ar fi bine sa o redacteze un avocat) . Pe administrator lasa-l sa fac tumbe. Poa' sa fie de acord 99.99% din proprietari, tot nu se poate elibera autorizatia fara acordul tau.
Acum am inteles. Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Aveam nevoie doar de un citat din lege - care tocmai l-am primit. Voi apela la un avocat pentru a ma ajuta cu aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare bloc doar o scara lirang lirang Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care are 4 scari, de curand s-a inceput mansardarea blocului doar la una dintre scari, cea pe care locuiesc si eu pt ca pe ... (vezi toată discuția)
Mansardarea blocului scarlett scarlett Locuiesc la et 4 al unui bloc format din 2 scari. Locatarii din scara mea sunt de acord cu mansardarea scarii . As vrea sa stiu daca am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Mansardare 2011 izaandre izaandre Buna ziua! Stau intr-un bloc construit in anul 1974 la etajul 4. Se doreste mansardarea blocului,dar eu nu sunt de acord,pentru ca am doi copii mici si imi e ... (vezi toată discuția)