avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare 2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare 2011

Buna ziua! Stau intr-un bloc construit in anul 1974 la etajul 4. Se doreste mansardarea blocului,dar eu nu sunt de acord,pentru ca am doi copii mici si imi e groaza de santier.
Stiu,ca conform legii nu pot sa ma opun daca 2/3 sunt de acord. Exista vreo chichita prin care pot impiedica mansardarea? De ex:vechimea imobilului,sau altele..
Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat util, as fi foarte multumita.
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: izaandre , utilizator 09:29, 26 Aprilie 2011
Hristos a inviat!
Va recomand sa nu fiti impotriva mai ales ca locuiti la ultimul etaj. Alte persoane au fost nevoite sa faca acest lucru pe banii lor!!! si cu greu au mai recuperat banii investitiei, nu au avut sansa dvs!!!
Exista posibilitatea ca la interesul dvs sa adere si alti proprietari astfel incat sa nu se obtina acel 2/3 necesar mansardarii
Este de preferat a se cantarii cu responsabilitate eventualele avantaje care urmeaza dupa perioada de santier
Asociatia de proprietari trebuie sa comporte negocieri "la sange "cu persoanele interesate pentru mansardare,cu scopul obtinerii a cat mai multor facilitati in favoarea proprietarilor care dau acordul pentru mansardare
Mansardarea o fi aprobata de 2/3 dintre proprietari, dar mansardarea se face pe o suprafata aflata in proprietate. Deci trebuie sa vanda toata lumea, inclusiv dv., nu numai cei 2/3 care au aprobat mansardarea.
Nu va poate obliga nimeni sa vindeti cota-parte indiviza pe care o aveti.
Interesati-va la un notar, doi, trei, cam cum inteleg ei sa faca aceste acte, pentru ca acest demers, al mansardarii, trece si pe la notar.
Conform legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, pentru eliberarea autorizatiei de construire este necesar acordul celor direct invecinati adica al celor de la ultimul etaj. Fara acordul Dvs. nu vor putea construi legal nimic. pentru mai multa siguranta puteti depune la primaria de care apartineti la Serviciul urbanism o intampinare (redactata de un avocat) impotriva eliberarii autorizatiei de construire . Aceeasi intampinare o depuneti si la asociatie cu confirmare de primire. Succes !
Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsuri,dar din cate am inteles,conform legii 170 din 2010 nu mai conteaza ca iti "incalca dreptul la proprietate".
Daca 2/3 vor,nu mai conteaza ce vrei tu.
:(
Eu chiar nu vreau santier,cine stie cat dureaza!!!
Dar ceilalti (adica 17 din 20) nu vor sa dea nici un ban pentru izolarea exterioara a blocului si nici pentru hidroizolatia terasei.
E mai usor gratis,daca nu esti direct deranjat de zgomot.
Sincer,nici eu nu as fi "Gigi contra" ,dar ma gandesc la copii in primul rand(la programul lor de somn),iar apoi si la rezistenta blocului,care deasemenea e foarte importanta.Dar nu prea intereseaza pe nimeni,nu-i asa?
VA MULTUMESC INCA ODATA SI MAI ASTEPT PARERI!
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardarea PD PD Buna dimineata, Vreau sa va intreb care mai sunt conditiile de mansardare a cladirilor cu 4 etaje in vederea reabilitarii termice a imobilelor. Cati locatari ... (vezi toată discuția)
Mansardare (tentativa) ilegala tzuppy tzuppy Locuiesc intr-un bloc de gars. conf. 3,la etajul 4 .Cativa vecini au mancarici si tot umbla pe la usile locatarilor cu tot felul de tabele ,ca au gasit ei o ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)