Buna ziua,
Mama mea, care a decedat in urma cu 4 luni, a incheiat in 2006 un antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, cu plata integrala a pretului la incheierea antecontractului in fata notarului.
In antecontract se mentioneaza ca: "in cazul in care vanzatorul nu isi respecta obligatia care ii incumba, cumparatorul se poate adresa instantei de judecata fie pt a obliga vanzatorul la incheiera contractului, fie pt a pronunta o hotarare cf art 1073 si 1075 dic CV care sa tina loc de vanzare- cumparare". Nu se mentioneaza in ce termen trebuie incheita contractul de vanzare-cumparare.
Pentru dezbatarea sucessiunii, trebuie clarifiata situatia acestui teren.
Cum pot afla daca ulterior s-a incheiat contractul de vz-cump (se pare ca nu, dar cum pot sti sigur)?. Si daca nu s-a incheiat, dupa 5 ani de la data antecontractului, ce pasi trebuie urmati pentru clarificarea succesiunii? Mai are valabilitate promisiunea de vanzare dat fiind ca s-a incasat integral pretul si exista clauza de mai sus?
Buna ziua,
Am neviue de un sfat referitor la urmatoarea situatie in care se afla o persoana apropriata: este o persoana care nu are nici un fel de venituri si a avut nevoie de servicii medicale. S-a internat intr-un spital pentru cca 10 zile, iar inainte de externare i s-a spus ca trebuie sa achite cheltuielile de spitalizare (cca 500 RON). Persoana in cauza nu are posibilitatea sa plateasca aceasta suma, traind practic la limita subzistentei. Intrebarile mele ar fi:
1. ce prevede legea in astfel de situatii? din de am mai citit eu, daca nu era internat in regim de urgenta medicala, trebuia sa isi dea acordul pentru plata costurilor de spitalizare inainte sa fie tinut in spital in aceasta perioada (ceea ce, din cate stiu eu, nu s-a intamplat)
2. as dori sa ii inchei un contract de asigurare cu casa de sanatate - cu plata cotelor pe ultimele 6 luni. acest contract va acoperi si spitalizarea anterioara incheierii lui (dat fiind ca se achita retroactiv)? ce documente sunt necesare?
astept orice informatie/sfat de la dvs, intrucat chiar vreau sa ajut aceasta persoana.