avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata costuri spitalizare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata costuri spitalizare

Buna ziua,
Am neviue de un sfat referitor la urmatoarea situatie in care se afla o persoana apropriata: este o persoana care nu are nici un fel de venituri si a avut nevoie de servicii medicale. S-a internat intr-un spital pentru cca 10 zile, iar inainte de externare i s-a spus ca trebuie sa achite cheltuielile de spitalizare (cca 500 RON). Persoana in cauza nu are posibilitatea sa plateasca aceasta suma, traind practic la limita subzistentei. Intrebarile mele ar fi:

1. ce prevede legea in astfel de situatii? din de am mai citit eu, daca nu era internat in regim de urgenta medicala, trebuia sa isi dea acordul pentru plata costurilor de spitalizare inainte sa fie tinut in spital in aceasta perioada (ceea ce, din cate stiu eu, nu s-a intamplat)
2. as dori sa ii inchei un contract de asigurare cu casa de sanatate - cu plata cotelor pe ultimele 6 luni. acest contract va acoperi si spitalizarea anterioara incheierii lui (dat fiind ca se achita retroactiv)? ce documente sunt necesare?

astept orice informatie/sfat de la dvs, intrucat chiar vreau sa ajut aceasta persoana.

va multumesc anticipat

cu stim,
adriana constantin
Cel mai recent răspuns: AdriaBC , utilizator 16:10, 4 Noiembrie 2009
Da, puteti incheia contract si sa platiti pe ultimele 6 luni si produce efecte retroactiv cu adeverinta de asigurat in urma incheierii contrcatului la casa de asigurari de sanatate.Va dau cateva linkuri care va vor ajuta in acest demers.
Dar aceasta procedura cu plata pe ultimele 6 luni se face doar in cazul in care persoana nu a avut venituri impozbile in aceasta perioada.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
multumesc pentru raspuns. nu a avut nici un fel de venituri in aceasta perioada. o sa cercetez linkurile trimise.

multumesc inca o data :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma pot asigura in sistemul public de sanatate? AFANFANA AFANFANA Pe data de2 mai am fost internat in spital pentru o problema la o glanda ,nu figurez ca asigurat in baza de date ,detin o asociatie familiara dar din 2007 este ... (vezi toată discuția)
Iesire din spital fara concediu medical cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Am fost internat prin serviciu de urgenta in spital la externare nu mi s-a dat concediu medical nici pentru perioada de spitalizare intrucit am 138 de zile ... (vezi toată discuția)
Agresiune!! gigione01 gigione01 Buna yiua! Fratele meu a fost agresat de un cetatean si acum se afla internat la sectia de neurochirurgie ,intr-o clinica,cu diagnosticul pus imediat la ... (vezi toată discuția)