avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate rosudaniela_85

Activitate rosudaniela_85

Buna ziua. As dori sa divortez. Se poate divorta fara ca unul dintre soti sa se prezinte in instanta? Multumesc anticipat.
Buna dimineata,
Sincer? imi este si rusine sa dau detalii despre subiect si am nevoie de ajutor. Am o problema cu vecini galagiosi, noaptea, dupa ora 24(este ceva repetitiv, in jur de ora 1 noaptea)...fac sex cu zgomot. Si noi suntem un cuplu tanar si am incercat sa intelegem ca se poate intampla asta o data pe luna, sa zicem, dar nu mi se pare normal sa devina un obicei aproape zilnic ce deranjeaza lumea din jur.Dormitorul nostru e langa al lor si nu este prima data cand ma trezesc in miez de noapte ca nu stiu ce se intampla. Vreau sa stiu daca se poate face ceva in cazul asta?Sunt obosita, am rau de la stomac, a doua zi la munca nu sunt buna de nimic, nu pot sa mai adorm , asta implicandu-l si pe sot.Am vorbit deja cu proprietarul(vecinii sunt chiriasi) ,dar se pare ca nu am rezolvat nimic, am incercat sa vorbesc si personal, insa fara succes...nu stiu ce solutie sa gasesc la aceasta problema :sorry: Nu vreau sa ma cert cu vecinii, nu-mi sta in fire, dar trebuie sa se rezolve intr-un fel aceasta situatie. Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Accident linie continua
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Si ca sa fiu mai clara in exprimare,
Am dat semnal cu 100 de metri inainte de marcajul discontinuu, nu cu 50 cum trebuia, pentru ca am crezut ca deja iesisem din sat/comuna.
In leg cu ceea ce ati subliniat mai sus, tin sa precizez ca stiu cat de cat legea si ca ceea ce am scris este o descriere succinta a ceea ce s-a intamplat. Stiu ca atunci cand vreau sa efectuez o manevra de schimbare a directie dau semnal cu cel putin 50m in localitate. Am scris cati metri are linia discontinua pt a scoate in evidenta faptul ca nu se putea efectua o depasire si ca acea linie discontinua permitea efectuarea manevrei de a vira stanga.
Intrebarile de mai sus la care nu ati inteles ce sa raspundeti, au fost puse in urma raspunsului unuia dintre dumneavoastra si daca aveati interesul sa imi dati un raspuns corect, ati fi urmarit discutia de la inceput si nu ati mai fi facut presupuneri cu ce fel de sofer sunt.
Oricum va multumesc frumos pentru raspunsul dvs, nu stiu cat de sincer si cat a tinut cont de litera legii. As dori sa-mi descrieti cu cuvintele dvs cum ati fi "povestit" acest incident daca eu nu am fost in stare sa-l descriu ca dvs sa-l intelegeti.
Suntem aici pentru a primi un raspuns pentru ceea ce poate fi facut in acest caz pe cale legala si nu pentru a arunca vina asupra unuia dintre conducatori, si eu vreau sa inteleg cine a gresit, pentru simplul fapt de a nu mai gresi data viitoare.
Si nu inteleg, daca este culpa comuna de ce trebuie sa se foloseasca RCA-ul meu?Asta nu inseamna ca de fapt eu sunt vinovat de accident? Atunci unde este logica?

Va multumesc pentru informatii.
De asemenea, dupa parerea dumneavoastra, avand cunostinte necesare in aceste cazuri, cine se face vinovat de producerea accidentului?
PV-ul lui il face vinovat (intrucat i-a luat pentru 60 de zile permisul pentru incalcarea liniei continue cu accident), iar daca PV-ul meu va fi anulat, clar el este vinovatul, de ce trebuie anulat si al lui.?! De ce trebuie inca un proces civil cu el?

Va multumesc.
Va voi tine la curent cu ce se va intampla
Buna ziua,

Sunt conducatorul unui autovehicul caterogrie "B". Indreptandu-ma spre Bucuresti, dinspe Alexndria, pe drumul E70 in dreptul km 60 + 300m, localitatea Draganesti-Vlasca. In dreptul marcajului discontinuu (acest marcaj era discontinuu pe o lungime de aproximativ 5-6 metri pt virat stanga in statia de benzina) am dat semnal stanga, m-am asigurat si m-am incadrat catre stanga, efectuand mersul a aproximatim 2/3 din sensul opus, (adica aproape iesisem) de pe drum facand stanga). In acelasi timp, autoturismul din spate a executat manevra de depasire, pe linia continua (nu inteleg ce a vrut si de ce a facut asta?!), acrosandu-ma in portiera si aripa stanga (el avea aproximativ aceleasi avarii pe partea dreapta).Mentionez ca accidentul s-a produs in raza unei camere de rovinieta.Am sunat la 112 sa vina un echipaj, pentru ca desigur, acesta nu vroia sa imi ofere constatarea amiabila sau sa mergem la politie.
Agentii au constatat si au efectuat urmatoarele:
- domnului i-au luat permisul pe 60 de zile pentru depasirea liniei continue soldata cu accident in baza unui proces verbal;
- mie mi-au dat amenda ca nu m-as fi asigurat in baza altui proces verbal;
- mi-au solicitat sa ii dau domnului RCA-ul meu, desigur, am refuzat pt ca ma consider nevinovat.
Agentii au refuzat sa faca poze la carosabil din care se vedea clar ca eu deja trecusem si de sensul opus de mers, doua treimi. Pe procesul meu verbal am mentionat ca m-am asigurat si ca deja am parcurs doua treimi din sensul opus. Am facut poze ale carosabilului si a masinilor, intrucat agentii au zis ca nu este de competenta/datoria lor.

Va rog sa imi oferiti ,daca se poate o opinie juridica, deoarece doresc sa-i actionez in Instanta:
1.Doresc sa contest PV-ul meu , prin care o sa solicit anularea acestuia si sa mi se ofere RCA-ul domnului care m-a acrosat pentru a-mi putea repara masina;
2.Daca PV-ul meu se anuleaza in urma unei decizii judecatoresti, cum fac rost de PV-ul celui care a facut "nazdravania" ca, desigur sa ii pot folosi RCA-ul?
3.De asemenea cum fac rost de RCA-ul domnului in cazul in care se anuleaza PV-ul meu?
4.Pot folosi ca probe, pozele facute cu telefonul?

Sau mai bine spus, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez din acest moment pentru a se face dreptate?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Astazi am primit de la angajator, prin scrisoare cu recomandata, notificare prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca se revoca decizia de concediere luata anterior(in luna februarie). Anexat acestei notificari este si decizia prin care sunt chemata pe data de 30.03.2012 ( cu 6 zile inaintea procesului) pentru a-mi relua activitatea.
Am urmatoarele intrebari:
Ce se intampla daca nu ma prezint pe data la care am fost solicitata?
Daca mi-am gasit alt loc de munca intre timp,ce trebuie sa fac in acest caz?
Daca sunt nevoita sa-mi dau demisia,ce se intampla daca nu stau in preaviz,in cazul in care nu accepta demisa cu acordul partilor,fara preaviz?
Trebuie sa specific faptul ca nu vreau sa ma mai intalnesc cu acest angajator.

Va multumesc anticipat.
In urma sfaturilor primite de la dvs.,am dat in judecata angajatorul si pe data de 5 aprilie avem prima infatisare, intre timp am primit si un raspuns de la ITM in care in specifica faptul ca actele sunt in regula si ca daca ma simt in vreun fel nedreptatita de angajator,sa-l chem in instanta.

O zi frumoasa!
Va multumesc frumos pentru raspunsurile date.
O zi frumoasa!